Veronika Ondo-Cholewová Správy

Nestihli ste nedeľnú túru plnú nástrah? Pre zlé počasie organizátori presunuli termín

Pre nepriaznivé počasie sa v nedeľu nemohol uskutočniť 1. ročník Turistického pochodu Tri zemplínske hrady. Organizátori presunuli podujatie na iný termín. Nezmeškajte druhýkrát akciu s tajomstvami troch zemplínskych hradov.

Ilustračný obrázok k článku Nestihli ste nedeľnú túru plnú nástrah? Pre zlé počasie organizátori presunuli termín
Zdroj: TASR

Ak máte odvahu brodiť sa a nevadí vám, ak sa trochu zašpiníte, nezmeškajte prvý ročník akcie s tajomstvami troch zemplínskych hradov, ktorý bol pre zlé počasie v okolí Michaloviec presunutý na túto nedeľu.

Tri hrady

Vinné, Jasenov, Brekov. Tri výnimočné hrady nášho Zemplína. Len na dosah od nás, a predsa ich mnohí na vlastné oči ešte nevideli. Už túto nedeľu majú všetci nedočkaví po turistike možnosť zoznámiť sa s históriou týchto krásavcov. Podať s nimi ruky a dotknúť sa ich staručkých múrov, ktoré si mnoho pamätajú…Za hradmi, ktoré boli kedysi majestátne a dnes z niektorých neostalo veľa, povedie cesta plná prírodných objavov. Všetko to začne v obci Vinné pred kostolom o 8.30 hod. Za jedinečnou turistikou stojí občianske združenie Návraty. „Všetkých záujemcov pozývame v nedeľu 27. septembra na 1. ročník turistického pochodu Tri zemplínske hrady,“ uvádza Milan Duška z OZ Návraty.

Tajnosti Hradu Jasenov

Vinné by mali uzrieť návštevníci o 9.15 hod. Porúbka je naplánovaná na 11. hodinu a o 40 minút neskôr Chlm. To sú už zastávky, ktoré povedú o 13– tej do Jasenova, s ktorým sa spája zaujímavá legenda. Rozpráva o razení falošných mincí v tajnej hradnej miestnosti, ale aj o hrdelnom treste za túto nelegálnu činnosť. Stredoveká stavba zmenila po posledných úpravách výrazne svoj vzhľad, čím sa stala po dlhých rokoch opätovne atraktívnym, ale aj bezpečnejším miestom pre turistov. Chcete vedieť viac o tajomstvo Jasenovského hradu? Toto ste o ňom možno nevedeli!

Budete sa brodiť

Pri poriadnej turistike, ktorá stojí naozaj za to, nezaškodí ani trošku sa zašpiniť v brode pri Brekove o 15.30 hod. Odporúča sa preto iná obuv :-) Cieľ pochodu je 16-naplánovaný na Hrad Brekov. Pozrite tu ako učaroval michalovským turistom. Z Brekova sa pôjde vlakom alebo autobusom do Michaloviec

Čítajte tiež:

Nad Šíravou sa prehnala poriadna búrka: Potopené člny, totálne zničené stany! FOTO

Búrka sa u nás vyzúrila veru poriadne: Blesk spôsobil požiar, zatarasené cesty…

Tajomstvo jasenovského hradu: Toto ste o ňom možno nevedeli!

Záchrana hradu nad obcou Vinné pokračuje: Objavili vzácne artefakty, kastelán prezradil viac

Michalovským turistom učaroval Brekovský hrad: FOTO z prvej jarnej vychádzky

Podujatie s tajomstvami troch zemplínskych hradov
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM