Rôzne

Adrenalín to istí: 5 vzrušujúcich zážitkov, ktoré môžete zažiť pri Michalovciach

Aj adrenalín niekedy potrebujeme k životu. Môžete ho zažiť i pri Michalovciach. Vybrali sme 5 atraktívnych možností, ako si poriadne zvýšiť tep.

Ilustračný obrázok k článku Adrenalín to istí: 5 vzrušujúcich zážitkov, ktoré môžete zažiť pri Michalovciach
Zdroj: TASR

Adrenalínova plavba

Romantická i adrenalínová jazda s kapitánom na jachte, či adrenalín v kolese, ktoré za loď pripojíte. Malá vyhliadková plavba trvá 60 minút, počas ktorej máte možnosť ťahania kohokoľvek v kolese. Plavba zo strediska Hôrka okolo celého severného pobrežia povedľa hotelov a pláži až na Sĺňavu a späť. Plavba jedným smerom prebieha pomalým vyhliadkovým tempom a druhým smerom si užívate adrenalínovú rýchlosť. Okruh je dlhší ako štandardný okruh veľkej osobnej vyhliadkovej lode plaviacej sa po Šírave.

Čítajte tiež: Šaľení na Šírave: Horúce zábery plné adrenalínu, toto ale radšej neskúšajte!

Vyskúšať môžete dokonca aj nočnú plavbu. Tá je identická s malou vyhliadkovou plavbou, avšak celá prebieha pri pomalej rýchlosti. Začiatok plavby je najskôr okolo 21:00, takže sa plavíte v úplnej tme za svitu hviezd alebo mesiaca. Efektné sú hlavne plavby v čase okolo splnu.

Jazda na vodných skútroch

Relax pri vode vám môže zabezpečiť zábava na vodnom skútri. Na Šírave je viacero hotelov, ktoré ponúkajú na prenájom vodné skútre s upravenou plážou a s pozvoľným vstupom do vody. Brehy sú tam prispôsobené na pristavovanie skútrov. Pripomíname ale, že plavba na vodných skútroch bez vodičského oprávnenia nie je možná a je zakázaná pod hrozbou vysokej pokuty. Zároveň plavba na vodnom skútri vyžaduje určité skúsenosti a zároveň znalosti, ktoré človek bez vodičského oprávnenia nemá. Bez týchto znalostí môže ohrozovať nie len seba, ale aj ostatných.

Vietor v plachtách

Túžili ste sa niekedy plaviť na plachetnici? Väčšina veľkých zemepisných objavov sa uskutočnila za pomoci práve nich. Seden kilomterov dlhá krásavica na Šírave je až pre 6 ľudí (vrátane kapitána) a je schopná sprostredkovať vám plavbu na nej. Plavba na plachetnici je však v mnohom špecifická a závislá na počasí. Zemplínske more, ktoré prirovnávajú často k zátokam Jadranu, ponúka aj takýto nevšedný zážitok, ktorý nájdete v stredisku Lúč.

Čítajte tiež: FOTO: Na Šírave sa naskytol naozaj pekný pohľad. Zemplínske more skrášlili jachty

Paintballová vojna

Chcete zažiť nevšedný zážitok? Skúste na vlastnej koži, aké to je byť akčný hrdina. To všetko a omnoho viac vám ponúka paintball oproti stredisku Lúč vedľa odbočky do Vinného. Areál sa nachádza v priestoroch bývalého družstva Vinné. Je veľmi dobre pripravený pre tento šport a samozrejme aj veľmi dobré adrenalínové odreagovanie sa. Môžete si tam tak zašportovať a užiť si zábavu dosýta.

Horúca trať

Adrenalín, autá, rýchlosť. Keď milujete tieto tri atribúty, prípadne k tomu inklinuje niekto z vašich blízkych, je pre vás vhodná motokárova trať Kriscar na Zemplínskej šírave v stredisku Kamenec. Pred každou jazdou obsluha vysvetlí zákazníkovi, ako sa motokára ovláda. Je potrebná z bezpečnostných dôvodov prilba, preto si môže zákazník priniesť svoju. Ak nemá prilbu, nevadí, bezplatne mu ju požičajú. Prilba musí byť počas jazdy zapnutá a pod prilbu je potrebné povinne použiť hygienickú kuklu. Motokárová dráha je úplne bezpečná a navrhnutá tak, aby si zákazník vedel užiť športovú jazdu. Samozrejmé je, aby svoju jazdu prispôsobil svojim schopnostiam.

Môže vás zaujímať:

Divadlo na nebi nad Šíravou: Zdvihnete hlavu hore a toto môžete zbadať! FOTO

Chcete niečo zažiť a pritom veľa necestovať? 5 super atrakcií neďaleko Michaloviec

Zážitok na čerstvom vzduchu: TOP 5 najkrajších túr v Michalovciach a okolí

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM