Zuzana Ročeňová Rôzne

Aké mená sme dávali deťom v Michalovciach v r. 2013? Pozrite si tie najobľúbenejšie!

V michalovskej pôrodnici Nemocnice Štefana Kukuru sa za uplynulých 12 mesiacov narodilo o niečo menej novorodeniatok, ako tomu bolo rok predtým. Aké mená vyberali najčastejšie rodičia pre svoje ratolesti v roku 2013 v Michalovciach?

Ilustračný obrázok k článku Aké mená sme dávali deťom v Michalovciach v r. 2013? Pozrite si tie najobľúbenejšie!
Zdroj: TASR

Z údajov miestnej matriky mesta Michalovce vyplýva, že minulý rok sa narodilo menej detí a medzi nimi boli aj nositelia menej bežných, či netradičných mien.„V roku 2013 sa v michalovskej nemocnici narodilo 853 detí, z toho bolo 425 chlapcov a 428 dievčat. Zo všetkých novorodencov bolo 320 detí s trvalým pobytom v našom meste,“ vyčíslila hovorkyňa michalovskej radnice Iveta Palečková.

V Michalovciach aj Paris či Ricardo

Rodičia vlani dávali dievčatám najčastejšie mená ako Nela, Viktória, Natália, Nina, Jasmína a Ema, u chlapcov prevládal Martin, Jakub, Alex, Lukáš, Samuel či Patrik. „Zaevidovali sme už tradične aj neobvyklé mená novorodencov ako napríklad Ashley, Lale, Kayla, Paris, Silke, Kirillia či Ricardo, Esteban, Elsayed, Chukwu a Ryan,“ priblížila Palečková.

Prvé bábätko roku 2014

Prvým tohtoročným novorodeniatkom v roku 2014 v Michalov­ciach je malá Jasmínka, ktorá sa narodila 1.1.2014 o 13:30 hod.,,Pôrod prebehol mimo zdravotného zariadenia, doma. Za asistencie tety,“ informoval primár gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia Nemocnice Štefana Kukuru v Michalovciach Stanislav Filkor.

Foto: ilustračné

Zdroj: Global24

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM