Rôzne

Aké Vianoce prežili zvieratká v útulku? Michalovčania nezabudli ani na vyhodených psíkov

Niektorí útulkači našli počas Vianoc svoj nový domov, iní ho stratili ako Merry nájdená presne 24. decembra. O krajšie Vianoce v útulku sa postarali aj Michalovčania, ktorí si spomenuli na osamotených psíkov.

Ilustračný obrázok k článku Aké Vianoce prežili zvieratká v útulku? Michalovčania nezabudli ani na vyhodených psíkov
Zdroj: Dnes24.sk

Opusteným zvieratám v Michalovciach pomáha Útulok v mestskej časti Močarany v areáli bývalého družstva, ktorý je v správe mesta. Slúži ako zariadenie pre zabehnuté, túlavé a opustené psy odchytené na území mesta. S mestským útulkom spolupracuje skupina dobrovoľníkov z Centra osvety chovateľov spoločenských zvierat. Skupina aktívnych ľudí, ktorí pomáhajú opustených psíkom a to aj z nášho mesta či okolia.

Pomohli finančne i materiálne

Osudy útulkáčov nenechali ľudí v Michalovciach chladnými ani počas Vianoc. Už tradične sa uskutočnilo vianočné venčenie, pri ktorom mohli ľudia obdariť psíkov svojou láskou, či dobrotou. Jedna z michalovských škôl dokonca urobila pre zvieratá zbierku. „Veľmi pekne ďakujeme VI. ZŠ v Michalovciach, pani učiteľke Paligovej a jej žiakom, ktorí prostredníctvom vianočnej zbierky na škole, pomohli vyzbierať sumu 300,12 EUR pre našich útulkáčov,“ zverejnili z útulku. Ďalší zase obdarili zvieratá hračkami a obojkami,

Vianočná Merry

Niektorí psíky získali počas decembrového obdobia aj nový domov a možno k tomu prispel vianočný čas. Iné ho stratili ako Merry. Takto symbolicky pomenovali malé asi trojmesačné šteniatko – fenku, ktoré sa našlo 24. decembra. Šteniatko malo zlomenú labku, bolo dehydrované a veľmi slabé. „Momentáne je už po operácii hospitalizované na klinike, kde však môže zostať len pár dní. Hľadáme dočasku po hospitalizácii! Stravu a veterinárne úkony zabezpečíme,“ uvádza útulok.

Pomôcť môžete aj mimo Vianoc. Na svoj nový domov čaká v útulku veľa psíkov v Michalovciach. Mnohé z nich hľadajú aspoň dočasný domov. V prípade záujmu kontaktujte 0908 330 792/ 0908 350 951 a­lebo utulokmi@gmail.com

Môže vás zaujímať:

Bobinka z Michaloviec prežila ozajstné peklo: Našli ju s káblom omotaným okolo krku :( FOTO

Nezvyčajný jav na michalovských parkoviskách: Vodiči, toto radšej spravte pred štartovaním! Utešené FOTO vnútri

Vianočná výzdoba ako z rozprávky: Michalovské deti vytvorili takúto chutnú parádu

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM