Veronika Ondo-Cholewová Rôzne Rôzne

Americkí turisti v Michalovciach obdivovali naše fontány: Neuhádnete, čo máme podľa nich lepšie než v USA

Srdce Zemplína nepatrí síce medzi top turistické destinácie, ale aj tu sa objavujú turisti. Na Šírave stretnete Čechov, Poliakov, Maďarov, Ukrajincov, ale aj Američanov. Vyspovedali sme turistov z USA. Neuhádnete, čo povedali, že máme v Michalovciach najlepšie.

Ilustračný obrázok k článku Americkí turisti v Michalovciach obdivovali naše fontány: Neuhádnete, čo máme podľa nich lepšie než v USA
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Počas letných mesiacov Michalovce navštívilo mnoho zahraničných turistov. Občas ste možno započuli češtinu, poľštinu, maďarčinu, ukrajinčtinu, či angličtinu. My sme vyspovedali amerických turistov, ktorí nám prezradili, čo sa im na Michalovciach páčilo.

Fontány bodovali

Americkým turistom so slovenskými koreňmi sa páčilo námestie Michaloviec. Ocenili najmä viaceré fontány. Keďže je u nich všetko veľké, boli prekvapení z malého centra, ale aj z toho, že sa všade mohli dostať pešo. Nikto koho stretli im však nevedel povedať názvy jednotlivých fontán.

Najväčší úspech však mala fontána pod výškovou budovou, pod ktorou deti zvyknú behávať. Rodákovi zo Spojených štátov amerických sa zapáčila vodná zábava a beh popod ňou. Viac vody si užili v thermalparku, ktorý si veľmi pochvaľovali.

Loďou okolo Šíravy

Šírava ich veľmi neohúrila, pretože videli len stánky s občerstvením a niekoľko kolotočov, ktoré v porovnaní s ich zábavnými parkmi pôsobili malebne :-) Niekoľkokrát sa pokúšali dostať aj na plavbu loďou zo strediska Lúč, avšak neúspešne. Pre nedostatok záujemcov loď nemohla vyplávať. Hneď nablízku ich však zaujala možnosť súkromnej plavby. „Naskytol sa nám zážitok spoznať Šíravu z výletnej lode. Odniesli sme si krásne spomienky a fotografie,“ dodali.

Čo máme lepšie než v Amerike?

Na námestí Michaloviec sa osviežili ľadovou drťou ktorá im podľa ich slov veľmi nechutila. Zmrzlinu máme vraj lepšiu než v Amerike. Neodolali niekoľkým dávkam naraz. „Na Slovensku máte najlepšiu zmrzlinu,“ vyslúžili sme si pochvalu. Do stánku so zmrzlinou chodili stále na rovnaké miesto.

Prezradíme, že nemenovaná zmrzlina má už v meste dlhú históriu a okrem „Leninky“ je ďalší jej stánok tiež v centre. Práve táto zmrzlina im zachutila natoľko,že si ňou ochladzovali každý letný deň svojho pobytu v Michalovciach.

Vraj, keď ju ochutnali prvýkrát, rýchlo ju zjedli a dali si hneď „dupľu“ :-) Malý Američan sa vďaka pravidelnej návšteve michalovskej zmrzliny naučil aj niečo po slovensky. Počas posledných návštev ich obľúbeného miesta si ľadovú pochúťku v kornútku pýtal už sám.

Čítajte tiež:

Historický festival z čias Veľkej Moravy na FOTKÁCH: Michalovce ožili slovanskými rituálmi

Piatkové námestie v Michalovciach nepraskalo vo švíkoch: FOTO z akcie pod holým nebom

Veľký letný prehľad z bazénov: Koľko tento rok stoja obľúbené dobroty?

Jedinečný FOTO návrat do leta v roku 1970: Šírava ako top turistická oblasť v Československu!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM