Šport

Beh o štít Michaloviec: Bežci z mnohých štátov premenia námestie na bežeckú trať

Atletický klub Michalovce organizuje už 23. ročník Matičného behu O štít mesta Michalovce 2015. Prihlásiť sa môžu nielen dospelí, ale aj deti a juniori. Bežcov čaká približne 10 kilometrová trať po pešej zóne.

Ilustračný obrázok k článku Beh o štít Michaloviec: Bežci z mnohých štátov premenia námestie na bežeckú trať
Zdroj: TASR

Atletický klub Michalovce toto podujatie pripravuje pod záštitou Mestského úradu a Domu Matice slovenskej v Michalovciach, v spolupráci s Mestským kultúrnym strediskom v Michalovciach a Gymnáziom Pavla Horova. Bežecká súťaž je naplánovaná na 26. novembra so štartom o 18.00 hod, prezentácia: Detský beh v mestskom kultúrnom stredisku od 12.00 do 13.30,dospelí na Mestskom úrade od 15.30 do 17.30.

Námestie premenia na bežecký okruh

Bežať sa budú okruhy po Námestí osloboditeľov. Štart a cieľ bude pred budovou Mestského úradu v Michalovciach. Pretekári sa zúčastňujú pretekov na vlastnú zodpovednosť, usporiadateľ neručí za spôsobené škody a straty. Žiaci základných škôl a študenti stredných škôl sa zúčastnia v sprievode pedagogického dozoru. V prípade skracovania vytýčených okruhov bude bežec diskvalifikovaný. Trať je totiž monitorovaná mestským kamerovým systémo

Rekordér Krupa

Preteká sa v 16 vekových kategóriách, štart prvej najmladšej kategórie je naplánovaný o 13. 00 hod. pred Mestským úradom, štart hlavnej kategórie je o 18. 00 hod. pred Mestským úradom, kde je zároveň i cieľ preteku. Pre pretekárov v žiackych a dorasteneckých kategóriách umiestnených na 1. – 3. mieste sú pripravené vecné odmeny, pre pretekárov v kategórii dospelých finančné odmeny. Súťaže sa každoročne zúčastňujú nielen Michalovčania, ale aj zahraniční bežci.Traťový rekord hlavnej kategórie drží zatiaľ z roku 1996 Bohdan Krupa časom 0:31,52.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM