Ondrej Petričko Samospráva

Začína sa jesenné upratovanie: Pozrite si prehľad rozmiestnenia kontajnerov v Michalovciach!

V jesennom období sa môžu Michalovčania bezplatne zbaviť prebytočného nábytku a iných harabúrd z pivníc, domov a bytov. Pozrite si, kedy budú veľkoobjemové kontajnery pristavené vo vašom okolí.

Ilustračný obrázok k článku Začína sa jesenné upratovanie: Pozrite si prehľad rozmiestnenia kontajnerov v Michalovciach!
Foto: Katarína Oravská

Technické a záhradnícke služby (TaZS) mesta Michalovce tento rok, tak ako aj po minulé roky, rozmiestnia po celých Michalovciach veľkoobjemové kontajnery, do ktorých občania môžu vkladať nepotrebné veci. Môžu sa tak bezpečne a hlavne bezplatne zbaviť odpadu. Viete, čo do týchto kontajnerov patrí a čo nepatrí? Viete, kedy a kde budú kontajnery rozmiestnené?

Jesenné upratovanie začne už čoskoro

Veľké jesenné upratovanie sa začína 11. októbra, kedy bude v Michalovciach rozmiestnených 12 veľkoobjemových kontajnerov (mimo cintorínov). Tieto nádoby na odpad ostanú v michalovských uliciach viac ako mesiac, až do 18. novembra a vyvážať ich budú dvakrát týždenne, a to vždy v pondelok a piatok. Potvrdil to Ján Krišo, vedúci strediska odpadového hospodárstva TaZS.

Ľudia sú nedisciplinovaní

Do týchto kontajnerov môžu občania ukladať objemový odpad ako napr. staré stoly, stoličky, nábytok a stavebný odpad. „Nemôžu tu ukladať vyseparovaný odpad ako papier, sklo, tetrapaky, plasty a nebezpečný odpad, autobatérie a oleje,“ vysvetlil Ján Krišo. Dodal, že ku kontajnerom môžu ľudia prinášať konáre, zbytky buriny a pod.

Veľkoobjemové kontajnery sú určené výlučne pre odpady občanov mesta, nie pre odpad pochádzajúci z prevádzok a objektov podnikateľov. V TaZS sa napriek upozorneniam stretávajú s nedisciplino­vanosťou ľudí, ktorí hádžu do nádob čokoľvek. „V minulých rokoch nás v kontajneroch prekvapili napríklad zdochliny zvierat,“ povedal vedúci strediska odpadového hospodárstva.

Kde budú kontajnery rozmiestnené?

Kontajnery budú na týchto miestach od 11. oktróbra. VOK budú 18. novembra okrem cintorínov odvezené.

ULICA POČET
Úzka 1 ks
Konečná 1 ks
Gagarinova 1 ks
Pri mlyne 1 ks
Topolianska 1 ks
Vrbovská (otočka) 1 ks
Močarianska (oproti PD) 1 ks
J. Kollára 1 ks
P. Jilemnického 1 ks
A. Kmeťa 1 ks
Kamenárska (zozadu) 1 ks
Nábrežie J.M. Hurbana 1 ks
Cintorín Topolianska 1 ks
Cintorín Močarianska 1 ks
Cintorín Kapušianska 1 ks
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM