Zuzana Ročeňová Krimi

Bola to poriadna divočina, alebo...? Silvestrovská noc očami mestskej polície

Mestská polícia bola v uliciach aj na prelome nového a starého roka. Ako to v Michalovciach vyzeralo počas silvestrovských a novoročných osláv z pohľadu jej príslušníkov?

Ilustračný obrázok k článku Bola to poriadna divočina, alebo...? Silvestrovská noc očami mestskej polície
Zdroj: TASR

Mestská polícia v Michalovciach venovala zvýšenú pozornosť výkonu služby počas celého silvestrovského dňa. ,,V hliadkovej službe sa vystriedalo 18 policajtov. Hlavná pozornosť však bola venovaná Námestiu osloboditeľov (pešej zóne) počas večerných a nočných hodín, kde sa výkon služby zabezpečoval v spolupráci so štátnou políciou,“ informoval náčelník MsP Michalovce Dušan Šanta.

Nedošlo k vážnejším narušeniam

,,Môžeme konštatovať, že situácia sa zvládla, nakoľko nedošlo k žiadnemu ublíženiu na zdraví, vážnejšiemu narušeniu verejného poriadku a ani ku škode na majetku,“ uviedol Dušan Šanta. Mimo hliadok situácia bola monitorovaná aj kamerovým systémom.

Michalovčania si už zvykli na rušný Silvester

Čo sa týka oznamov od občanov počas Silvestra, tak tých nebolo veľa. ,,Zrejme si už obyvatelia zvykli a tolerujú že Silvester je rušný,“ doplnil Šanta. V dvoch prípadoch bol prijatý oznam o pohybe túlavých psov. V jednom prípade bol stotožnený majiteľ psa a pes mu bol vrátený a jeden bol odchytený špecializovanou firmou.

Počas vianočných sviatkov a Silvestra hliadky MsP boli zhovievavejší a prípadne priestupky a porušenia riešili viac menej dohovorom. Bloková pokuta bola uložená iba v dvoch prípadoch.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM