Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Bude to pastva pre oči: Michalovcami prejde konvoj veteránov

Milovníci historických vozidiel si už onedlho prídu na svoje. Do Michaloviec zavítajú vererány a v našom meste je v pláne aj ustanovenie rekordu.

Ilustračný obrázok k článku Bude to pastva pre oči: Michalovcami prejde konvoj veteránov
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Milovníci historických vozidiel si prídu na svoje. Od 30. júna do 2. júla sa na Dolnom Zemplíne uskutoční Zemplín Veterán Rallye. Trojdňové podujatie odštartuje piatkovým programom v Michalovciach.

Chcú ustanoviť rekord

Súčasťou prehliadky historických vozidiel – automobilov a motocyklov – ktorej prvý ročník sa uskutočnil ešte v roku 2005, budú i viaceré sprievodné akcie, ako prejazd pešou zónou mesta Michalovce, jazda po okolí Zemplína a súťaže pre divákov v našom meste.

Veterány sa zídu v piatok 30. júna na Námestí osloboditeľov v Michalovciach v snahe o ustanovenie rekordu – najviac veteranistických automobilov a motocyklov na uvedenom námestí. Na všetko bude dohliadať známy hlavný rekordológ Igor Svítok.

O 17:00 hod. potom tieto vozidlá z námestia vyštartujú na prvú jazdu. O 18:00 budú vystavené veterány automobilov, motoriek i traktorov v Trnave pri Laborci. Večer bude možnosť si výstavné kúsky poobzerať na parkovisku pri Thermalparku Šírava.

Druhý deň

Druhý deň (1. júla) sa celý konvoj od Šíravy presunie k zaujímavým zákutiam východného Slovenska. Okrem Humenného a Stakčína sa veterány dostanú aj do Ruskej Bystrej, kde sa nachádza interesantný chrám zapísaný do Zoznamu svetového kultúrneho a prírodného dedičstva.

Ide o Gréckokataolícky Chrám Prenesenia ostatkov sv. Mikuláša. Navyše, v okolí sa nachádza aj vychýrený Beňatinský travertín a konvoj navštívi aj Gréckokatolícky drevený Kostol sv. Michala Archanjela v Inovciach. V Gitarovom múzeu v Sobranciach je navyše pripravené tvorivé popoludnie pre deti i dospelých.

Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Ťahákom je aj motoristická legenda

Nedeľa 2. júla bude záverečným dňom podujatia, kolóna veteránov odštartuje svoju tretiu jazdu pri Zemplínskej šírave predpoludním. Pri OC Zemplín v Michalovciach si budú môcť od 9:30 hod. záujemcovia pozrieť výstavu veteránov.

Veľkým ťahákom celej akcie je tiež legenda československého motoristického športu a 10-násobný majster Československa Peter Baláž. Stretnúť sa s ním bude dať v piatok v Michalovciach, alebo v sobotu v Sobranciach.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM