Správy

Búrka sa poriadne vyzúrila aj v okolí Michaloviec: Voda zalievala pivnice, krúpy poškodili nielen domy, FOTO

Obce v michalovskom okrese sa ešte spamätávajú z ničivej búrky. V dedinách spôsobili krúpy nemalé škody. Ako to tam aktuálne vyzerá?

Ilustračný obrázok k článku Búrka sa poriadne vyzúrila aj v okolí Michaloviec: Voda zalievala pivnice, krúpy poškodili nielen domy, FOTO
Zdroj: TASR

Búrka v Michalovciach a okolí zatopila na chvíľu mnohé ulice. Zaplavené zostali cesty, pivnice aj záhrady. Výdatný dážď spôsobil vodičom na cestách nemalé komplikácie. Problémy mali aj chodci.

Odčerpávali vodu z pivníc

V stredu popoludní sa prehnala silná búrka Michalovcami a blízkymi obcami okresu. Najprv sa mierne ochladilo a dážď bolo cítiť vo vzduchu. O pár okamžikov sa už začalo nevídané divadlo, za ktoré mohli intenzívne hromy a blesky. Pridal sa aj silný vietor a ľadové krúpy. V priebehu 30 minút spadlo niekoľko litrov zrážok na meter štvorcový pôdy. Po silných búrkach zaplavilo niekoľko pivníc a ulíc. Mestská kanalizácia nestíhala odvádzať vodu. Podobne na tom boli aj obce v okolí. K spadnutým stromom v okrese Michalovce boli hasiči privolaní štyrikrát. Vypomáhali si motorovými pílami. Zasahovali tiež pri odčerpávaní vody z pivnice.

Čítajte tiež: Michalovcami sa prehnala silná búrka: VIDEO, čo dokázala napáchať!

Ešte takú búrku nezažili

Búrka prekvapila aj Zalužičanov. „Žijem tu 43 rokov, ale toto som ešte nezažila. V suteréne sme mali kopu blata a vody. Voda nestíhala odtekať obecnými kanálmi,“ povedala nám s ťažkým hlasom pani Mária, ktorá zostala po búrke zaskočená. Prvý muž obce Gabriel Viňanský nám potvrdil, že búrka napáchala aj iné škody. Zanechala tiež spadnuté stromy. Okrem toho bol aj výpadok elektrického prúdu. „Ešte asi hodinu po búrke zostali na tráve biele krúpy,“ opísala nám pani Anna. Niektorí obyvatelia obce hovoria o zničenej úrode na záhrade. „Všetka zelenina je obitá. Paradajky, uhorky, paprika,“ smutne povedal domáci.

Ľadovec vo viniciach

Krúpy sa vyzúrili aj v Čečehove. Na snímku rozbitej strechy po búrke s krupobitím sa môžete pozrieť v našej galérii. Vo Vinnom bola silná búrka tiež. „V obci Vinné našťastie včerajšia búrka nenapáchala žiadne škody. Len na krátku chvíľku sa objavil ľadovec,“ povedal pre Michalovce24 starosta Marián Makeľ. Ako upresnil, viniciam výraznejšie neuškodil.„Takže u nás chvalabohu všetko v poriadku,“ dodal na záver.

Pozrite si fotogalériu michalovských obcí po búrke.

Môže vás zaujímať:

VIDEO zachytilo, čo sa dialo na Šírave počas divokej búrky: Autentické zábery, z ktorých naskakujú zimomriavky

Nad Šíravou sa prehnala poriadna búrka: Potopené člny, totálne zničené stany! FOTO

Obrazom: Letná búrka v okrese Michalovce
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM