Veronika Ondo-Cholewová Šport Iné športy

Čaká nás Michalovská hodinovka: Na tartanovej dráhe si zmerajú sily bežci

Ak máte radi beh, poteší vás správa, že v Michalovciach budú bežecké preteky. Počet štartujúcich je limitovaný.

Ilustračný obrázok k článku Čaká nás Michalovská hodinovka: Na tartanovej dráhe si zmerajú sily bežci
Zdroj: Dnes24.sk

V piatok 15. septembra sa uskutoční podujatie známe ako Michalovská hodinovka. Vzhľadom na obmedzenú kapacitu 300-metrového atletického okruhu na IV. ZŠ, J. A. Komenského 1 je počet štartujúcich limitovaný na 80.

Keďže sú tieto preteky zaradené do Michalovskej oblastnej bežeckej ligy, zámerom organizátorov je umožniť štart čo najvyššiemu počtu domácich bežcov z oblastí Michalovce a Sobrance.

Juniori aj seniori

Na tartanovej dráhe IV. Základnej školy v Michalovciach sa v piatok uskutoční už 25. ročník Michalovskej hodinovky. Hlavným cieľom bude zabehnúť na 300 metrovom atletickom ovale čo najviac metrov.

Prezentácia bežcov začne od 8:30 hod. do 9:30 hod., pričom bežci budú rozdelení do jednotlivých kategórii. Osobitne hodnotení budú muži aj ženy podľa rôznych vekových rozdelení. Na trati pobežia juniori, ale aj najstarší bežci v kategórii nad 70 rokov.

Pripravené sú aj ceny

K bežeckým výkonom budú motivovať aj ceny, ktoré sú pripravené pre tých najlepších. Muži a ženy v absolútnom poradí od 1. do 5. miesta získajú finančné odmeny. Poháre v rámci Majstrovstiev oblasti Michalovce a Sobrance dostanú prví traja bežci narodení v danej oblasti, s trvalým pobytom v Michalovciach alebo Sobranciach alebo tí, ktorí sú stáli členovia bežeckých klubov z týchto okresov.

Za prekonanie traťového rekordu (18 948 m/ Ali Ezayedi) je vypísaná finančná prémia 20 eur. Každý pretekár dostane občerstvenie.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: archív

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM