Rôzne

Časť Michaloviec čakajú veľké slávnosti: Močarianske dni s bohatým programom

Močarany organizujú aj tento rok akciu s názvom Močarianske dni. Prezradili prvé informácie o podujatí, pozrite si aj prehľadný program.

Ilustračný obrázok k článku Časť Michaloviec čakajú veľké slávnosti: Močarianske dni s bohatým programom
Zdroj: Dnes24.sk

V mestskej časti Močarany nadviažu na úspešný ročník Močarianských dní. Podujatie so sebou nesie aj iný charakter. Obyvatelia Michaloviec a zvlášť mestskej časti Močarany sa spájajú s básnikom, prozaikom, kňazom, pedagógom a prekladateľom Gorazdom Zvonickým.

Čítajte tiež: Šírava a jej okolie trochu inak: Spoznajte známe i menej známe miesta novými očami

Bohatý program

Mesto Michalovce, Občianske združenie Močarany, Dom Matice slovenskej a MsKS Michalovce pozývajú na podujatie Močarianske dni v dňoch 23. – 24. júla 2016 v Močaranoch (okres Michalovce). Organizátori si aj tento rok pripravili pre návštevníkov bohatý program, ktorý rokmi obohacujú. V sobotu 23. júla o 18. hodine vás čaká Gorazdov večer, ktorého spúčasťou bude vystúpenie gospelovej skupiny Čao mama Po stopách Gorazda. Účastníkom podujatia priblížia aj spomienky na púť do Ríma za účasti bývalých žiakov don Šándora. Večer zakončí dramaticko-hudobné pásmo PhDr. Márie Kotorovej, riaditeľky Vlastivedného múzea v Hanušovciach nad Topľou

Čítajte tiež: Pocta Andrejovi Šándorovi: V Michalovciach pribudne nová ulica

Oslavy mestskej časti

Nedeľu 24. júla o 11. hodine pozývajú Močarany na odpustovú slávnosť. „Bude to jubilejná svätá omša nášho rodáka VsDp. dekana Jozefa Sokolského – 40 rokov kňazstva,“ zverejnili organizátori. Vystúpi aj Monika Kandráčová, Zbor sv. Michala, či Spevácka skupina VÁNOK.Súčasťou slávnostného dňa bude aj odhalenie makety zvonice pri kostole sv. Gorazda a spoločníkov v Močaranoch.

Nedeľné folklórne popoludnie vás čaká od 16:30 hod. Vystúpia folklórne skupiny Močaranka, Rokica z Petroviec, Mihaľovský heligonkári, Bežovčanky. Pre návštevníkov je pripravený aj bonus v podobe gulášu a občerstvenia.

Môže vás zaujímať:

Deň Topoľančanov láka ľudí: Recesistický zápas aj krásny pohľad z balóna!

Zážitok na čerstvom vzduchu: TOP 5 najkrajších túr v Michalovciach a okolí

Organizátor motozrazu: Takúto kuriozitu ľudia vyviedli, aby získali lacnejší vstup

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM