Ondrej Petričko Hádzaná

Cez víkend štartuje nový ročník WHIL: Na slovenskej strane obhajujú titul hráčky Iuventy Michalovce

Do nového ročníka spoločnej nadnárodnej súťaže hádzanárok WHIL vstupujú štyri slovenské tímy. Na slovenskej strane obhajujú titul hráčky Iuventy Michalovce. V prvom kole nastúpia Michalovčanky doma proti Veselí nad Moravou.

Ilustračný obrázok k článku Cez víkend štartuje nový ročník WHIL: Na slovenskej strane obhajujú titul hráčky Iuventy Michalovce
Zdroj: TASR

V 12. ročníku súťaže sa bude snažiť obhájiť pozíciu celkového šampióna WHIL Baník Most pod vedením Dušana Poloza, zároveň trénera slovenskej reprezentácie. V interlige 2013/2014 sa predstaví dvanásť tímov – osem z Českej republiky (DHK Zora Olomouc, HC Zlín, TJ Házená Jindřichův Hradec, HC Veselí nad Moravou, HK Baník Most, DHC Slavia Praha, DHC Sokol Poruba, TJ Sokol Písek).

Zo Slovenska len 4 tímy

Slovenské farby budú hájiť štyri družstvá (Iuventa Michalovce, HK Slovan Duslo Šaľa, ŠKP Piccard Senec, HK Slávia Partizánske). Z lanskej slovenskej pätice chýba UDHK ŠG Nitra, posledný tím z predchádzajúceho ročníka. Pre finančné „suchoty“ sa klub do nového ročníka neprihlásil.

Základná časť sezóny bude mať 22 kôl v rámci ktorých sa stretne každý s každým doma a vonku. Posledné kolo je na programe 12. apríla 2014, 26. apríla sa v Česku aj na Slovensku súčasne rozbehne semifinále play off, ku ktorému sa znova vracajú na českej strane. České tímy na 5.-8. mieste budú hrať aj play out. Hrať sa bude na tri víťazné zápasy, rovnako tak aj finále, noví majstri budú známi najneskôr 24. mája.

Iuventa sa na novú sezónu teší

Iuventa Michalovce pod taktovkou kouča Jána Packu myslí na obhajobu titulu. „Teší nás, že začíname doma, čo je vždy výhoda. Navyše Veselí je náš tradičný súper na začiatku sezóny, vlani sme ich mali vo štvrtom, teraz už v prvom kole. Bude to zaujímavé a myslíme na to, že chceme vyhrať. Verím, že budeme silnejší, napokon vždy sme ten káder budovali tak, aby sme boli silnejší oproti ročníku, ktorý sa skončil," povedal manažér klubu Jaroslav Čúrný.

Družstvo opustili štyri legionárky – Lenka Černá, Ruska Nataľja Viňuková, Ukrajinky Julia Snopová, Oleksia Krebsová, posilnilo ho zahraničné trio Taňa Kiridžičová, Jelena Markovičová a maďarská brankárka Viktória Petrócziová.

Program 1. kola WHIL 2013/2014

sobota 31. augusta

Sokol Písek – Zora Olomouc (15.00)

HC Zlín – Slavia Praha (16.45)

Iuventa Michalovce – Veselí nad Moravou (17.00)

Slovan Duslo Šaľa – Baník Most (18.00)

Slávia Partizánske – Sokol Poruba (18.00)

nedeľa 1. septembra

ŠKP Piccard Senec – Jindřichův Hradec (18.00)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM