Veronika Ondo-Cholewová Šport

Chcú vypredať štadión: MFK Zemplín vstupujú do fortunaligovej sezóny s rozpočtom 900-tisíc eur

Futbalisti nováčika najvyššej slovenskej súťaže MFK Zemplín Michalovce vstupujú do fortunaligovej sezóny 2015/2016 s rozpočtom na úrovni 900 000 eur vrátane mládeže. Podľa slov kormidelníka Františka Šturmu je hlavným cieľom udržať sa medzi elitou aj v ďalšom ročníku ako i zvýšiť výkonnosť hráčov.

Ilustračný obrázok k článku Chcú vypredať štadión: MFK Zemplín vstupujú do fortunaligovej sezóny s rozpočtom 900-tisíc eur
Zdroj: TASR

Michalovčania absolvovali v rámci letnej prípravy päť zápasov, v ktorých zaznamenali tri výhry a dve prehry. „Mali sme naplánovanú štvortýždňovú prípravu, ktorú hráči do bodky naplnili. Nikto sa nezranil a máme plný káder. Trošku ma mrzia hráči, na ktorých sme v minulej sezóne stavali, Bayón a Montero, ktorí sú po operácii. Akurát toto je hendikep, nemôžeme s nimi počítať na začiatku sezóny, no k tímu sa pridajú počas nej,“ prezradil Šturma.

Zmeny v klube

Vo východoslovenskom klube skúšali útočníkov Zbyněka Musiola (ČR) a Raúla Ivána Fabianiho (Šp.), ktorí však neuspeli. Naopak, klub sa dohodol s nigérijským útočníkom Petrom Nworahom z Podbrezovej a defenzívnym stredopoliarom Tomášom Sedlákom, ktorý sa vrátil z hosťovania v Poprade.

„Budem rád, ak moji zverenci pôjdu v tejto sezóne výkonnostne nahor, podobne ako v minulej. To je naša hlavná práca. Chceme, aby predvádzali pekný futbal, na ktorý sa príde pozrieť mnoho divákov a ktorí budú spokojne odchádzať domov. Ak sa nám podarí udržať najvyššiu súťaž aj na ďalší ročník, tak budeme iba radi,“ konštatoval Šturma.

K tímu by sa mal ešte pripojiť ghanský ofenzívny záložník Emmanuel Mensah z Moldavy nad Bodvou, jeho štart v prvom stretnutí je však otázny. Kluby intenzívne rokujú o jeho prestupe.

Na prvý zápas sa už tešia

Michalovčania odohrajú svoj prvý duel v najvyššej slovenskej súťaži v sobotu 18. júla proti obhajcovi majstrovského titulu AS Trenčín, ktorého privítajú v domácom prostredí o 19.00 h.

„Pocity sú veľmi dobré, už sa nevieme dočkať a tešíme sa na tento duel. Trenčín je momentálne najlepšie mužstvo na Slovensku a môžeme sa proti nemu ukázať. Očakávam behavý futbal, náročný duel po psychickej i fyzickej stránke. Spokojný budem so ziskom bodov,“ naznačil ambície v prvom dueli kapitán tímu Michal Gallo.

Zverenci českého trénera Šturmu mohli vidieť svojho súpera v akcii už v utorok v prvom zápase 2. predkola Ligy majstrov 2015/2016 v Žiline proti rumunskej Steaue Bukurešť. „Chlapci mali za domácu úlohu sledovať súpera v televízii. V piatok im dodáme ďalšie informácie o Trenčíne a pôjdeme si tento zápas užiť, pretože náš súper je favoritom. Vážime si, že v prvom dueli môžeme hostiť takýto tím,“ povedal Šturma.

Zmenené vstupné

Vedenie MFK prichádza so zmenami pri predaji vstupeniek, má pripravené dva druhy vstupeniek s tým, že na štyri mužstvá – Slovan, Trenčín, Trnavu a Žilinu – sú lístky o niečo drahšie ako na zvyšné tímy FL. Pri zakúpení permanentky môžu chodiť na prvú ligu lacnejšie ako druhú. „Napríklad na zápas s Trenčínom ponúkame lístky na krytú tribúnu za 7 eur, na nekrytú za 5 eur. Na zvyšných súperov sú ceny 6 a 4 eurá. Sú tu však permanentky, ktoré ponúkajú približne 30 percentnú zľavu oproti bežným cenám,“ ozrejmil predseda predstavenstva michalovského klubu Igor Šoltinský.

Cieľ klubu: vypredať štadión

Cieľom klubu je i prilákať na najvyššiu súťaž čo najviac fanúšikov a mať vysoký priemer návštevnosti na jeden duel. „Osobne budem sklamaný, ak sa prvý zápas proti Trenčínu nepodarí vypredať štadión. Želali by sme si trojtisícovú priemernú návštevnosť na zápasoch,“ prezradil ambície východoslovenského tímu Šoltinský a k úpravám štadióna dodal: „Boli tu zástupcovia SFZ, povedali nám, čo máme prerobiť a doplniť. Za tri týždne sa nám to podarilo, rozšírili sme trošku hraciu plochu v okolí ihriska, zbúrali sme časť tribúny a po tejto stránke sme na rozdiel iných klubov, ktoré postupovali v minulosti, kompletne pripravení.“

Čítajte tiež:

MFK v generálke úspešne: Dominik Kunca zostrelil poľský tím

Žreb Slovenského pohára vo futbale: Michalovce začnú až v 2. kole, prehľad zápasov tímov z nášho regiónu

Kedy to bude v Michalovciach žiť najviac? 3 veľké akcie, ktoré nás čakajú toto leto na námestí

Sezóna dovoleniek je v plnom prúde: Ktoré destinácie Michalovčania preferujú tento rok?

Záchrana hradu nad obcou Vinné pokračuje: Objavili vzácne artefakty, kastelán prezradil viac

MFK Zemplín pred štartom Fortuna ligy
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM