Ondrej Petričko Rôzne

Na Šíravu sa vracia leto: Teploty stúpajú, ľudí k vode mieri čoraz viac!

Rozbeh sezóny bol na Šírave veľmi dobrý, pretože počasie bolo slnečné s vysokými teplotami. Minulý týždeň však prišlo výrazné ochladenie, čo sa ihneď prejavilo na návštevnosti bazénov. Aj keď boli otvorené, zívali prázdnotou.

Ilustračný obrázok k článku Na Šíravu sa vracia leto: Teploty stúpajú, ľudí k vode mieri čoraz viac!
Foto: Ondrej Petričko / Zdroj: Dnes24.sk

Bazény v strediskách Kaluža a Klokočov na Zemplínskej šírave otvorili tento rok vďaka priaznivému počasiu ešte pred oficiálnym spustením letnej turistickej sezóny. Počasie rekreantom prialo a prejavilo sa to aj na návštevnosti. Prakticky hneď po otvorení sezóny sa počasie zhoršilo a výrazne sa ochladilo. Bazény boli otvorené, no návštevníci si k ním kvôli chladu cestu nenašli.

V bazénoch sa kúpalo len pár ľudí

Víkend pred oficiálnym otvorením letnej sezóny bol z pohľadu návštevnosti bazénov dobrý aj podľa slov starostky obce Klokočov Moniky Hudáčkovej. Potom však prišlo ochladenie. „Uplynulý týždeň bola na bazénoch veľmi slabá návštevnosť. Keď bolo priaznivejšie počasie, tak bolo otvorené, ale keď pršalo, boli bazény 2 alebo 3 dni zatvorené,“ vysvetlila.

Letné počasie sa už pomaly vracia a s ním aj ľudia. „Včera (utorok) to bolo cítiť na návštevnosti, dúfajme, že dnes sa to už rozbehne. Má byť pekné počasie, víkend je predĺžený, tak očakávame vyššiu návštevnosť,“ dodala starostka.

Môže za to počasie aj koniec školského roka

V stredisku Kaluža takisto otvorili bazény ešte pred oficiálnym spustením sezóny. Vyzeralo to sľubne, no počasie sa zhoršilo. „Aj napriek zlému počasiu sme mali bazény otvorené, ale je pravda, že ľudí bolo pomenej. To počasie ich odradilo, ale bol to aj koniec roka, deti ešte chodili do školy, tak aj to mohlo mať vplyv na menšiu návštevnosť,“ povedal starosta obce Kaluža Ján Čuchran.

Aj oni už zaznamenali väčší počet rekreantov v súvislosti s pravým letným počasím, ktoré už na Zemplínskej šírave panuje. „Teraz sa počasie zlepšilo a zaznamenali sme nárast počtu ľudí. Veríme, že to bude už len lepšie.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM