Krimi

Chlapec našiel zlatý náramok, ktorý odovzdal mame: Denisa (30) z Michaloviec teraz čelí obvineniu!

Žena (50) stratila zlatý náramok. Ten podľa polície našiel maloletý chlapec, ktorý ho odovzdal mame Denise (30). Obvinená žena je stíhaná na slobode a v prípade dokázania viny jej hrozí až ročné väzenie.

Ilustračný obrázok k článku Chlapec našiel zlatý náramok, ktorý odovzdal mame: Denisa (30) z Michaloviec teraz čelí obvineniu!
Zdroj: TASR

Podľa policajného hovorcu A. Szabá michalovskí policajti zo spáchania prečinu zatajenia veci obvinili Denisu (30) z Michaloviec. Žena (50) z okresu Michalovce v mesiaci júl tohto roku, stratila podľa polície na sídlisku Juh v Michalovciach svoj náramok zo 14 karátového zlata o váhe viac ako 10 gramov.

„Ten našiel maloletý chlapec, ktorý ho doma odovzdal svojej matke (obvinenej žene). Tá si náramok ponechala a následne ho odpredala do jednej zo záložní v Michalovciach, za sumu cca 230 eur,“ informoval hovorca polície. Dodal, že majiteľke náramku vznikla škoda za takmer 600 eur. Policajti náramok zaistili a odovzdali majiteľke. „Obvinená žena je stíhaná na slobode a v prípade dokázania viny jej hrozí až ročné väzenie,“ uviedla polícia.

„To, že sa ľudia dopúšťajú v takýchto chvíľach trestného činu si mnohokrát ani neuvedomujú. Trestný zákon však hovorí, že kto si prisvojí cudziu vec malej hodnoty, ktorá sa dostala do jeho moci nálezom, omylom alebo inak bez privolenia oprávnenej osoby, potrestá sa odňatím slobody až na jeden rok,“ upozorňuje polícia. Ak by však bola spôsobená väčšia škoda je trestná sadzba podľa polície na šesť mesiacov až päť rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM