Ondrej Petričko Rôzne

Špeciálna akcia v Michalovciach: Chodci, posvietia si na vás policajti!

Aj michalovskí policajti sa zapoja do dopravno-preventívnej akcie, kde si posvietia na chodcov a ich správanie na priechodoch. Tentoraz to bude bez pokuty.

Ilustračný obrázok k článku Špeciálna akcia v Michalovciach: Chodci, posvietia si na vás policajti!
Zdroj: Dnes24.sk

V súvislosti so Svetovým týždňom bezpečnosti cestnej premávky pod záštitou OSN bude na cestách Košického kraja zvýšený počet policajtov. V rámci tohto týždňa vykonajú policajti v utorok celokrajskú dopravno-preventívnu akciu. Tentoraz však nebude zameraná na vodičov. Práve naopak, policajti si posvietia na chodcov.

„Policajné hliadky sa zamerajú na správanie sa chodcov na priechodoch pre chodcov, rešpektovanie dopravných zariadení – semaforov a používanie priechodu pre chodcov,“ povedal košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Porušenie pravidiel cestnej premávky nemotorovými účastníkmi nebude počas tejto akcie potrestané pokutou. „Chodci – priestupcovia budú riešení napomenutím zo strany policajtov a dostanú letáčik Pravidlá a povinností chodca s cieľom zopakovať a rozšíriť si svoje vedomosti v oblasti cestnej premávky,“ dodal hovorca.

V Michalovciach si policajti posvietia na chodcov v utorok od 13.30 hod. do 15.00 hod. na priechode pre chodcov na ul. kpt. Nálepku pri VIII. ZŠ.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM