Krimi

Čierny deň, policajti varujú michalovských vodičov: Pod kolesami auta najprv cyklistka (60), potom chlapček (10)!

Pod kolesami skončili až dvaja ľudia za jeden deň. Podľa polície došlo k zrážke cyklistky a neskôr iné vozidlo zrazilo malého chlapčeka. Policajt dvíhajú varovný prst!

Ilustračný obrázok k článku Čierny deň, policajti varujú michalovských vodičov: Pod kolesami auta najprv cyklistka (60), potom chlapček (10)!
Zdroj: TASR

K vážnej dopravným nehodám vozidiel s chodcom a cyklistkou došlo podľa polície vo štvrtok (5. 11.) ráno a popoludní v okrese Michalovce.

Chlapček vbehol pred auto

Podľa polície okolo 15:30 hod. viedol vodič (62) z okresu Michalovce, osobné motorové vozidlo zn. Suzuki Vitara po ceste smerom z Michaloviec do obce Trhovište. „Pri prechádzaní cez obec Pozdišovce, mu z ľavej strany cesty vbehol do jazdnej dráhy chodec (10) z obce Jasov,“ informovala policajný hovorca Alexander Szabó. Dodal, že pri zrážke s vozidlom chlapec utrpel zranenia s dobou liečenia nad 42 dní. K zraneniu vodiča podľa polície nedošlo. U oboch účastníkov dopravnej nehody bola vykonaná dychová skúška na alkohol s negatívnym výsledkom. Na vozidle vznikla podľa policajných informácií škoda vo výške asi 100 eur. „Poverený príslušník poicajného zboru začal trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví,“ uviedol hovorca A. Szabó.

Zranená cyklistka

V okrese Michalovce došlo vo štvrtok (5. 11.) dopoludnia aj k zrážke medzi vozidlom a cyklistkou. Krátko po 10. hodine viedol podľa polície vodič (32) z okresu Trebišov, osobné motorové vozidlo zn. Honda Civic po ulici L. N. Tolstého v meste Veľké Kapušany. „Pri vchádzaní do križovatky, pravdepodobne nerešpektoval dopravnú značku Daj prednosť v jazde! a nedal prednosť z ľavej strany po hlavnej ceste (Fábryho ulica) prichádzajúcej cyklistke 60) z Veľkých Kapušian,“ informoval A. Szabó. Pokračoval, že v križovatke došlo k zrážke vozidla s cyklistkou, ktorá pri nehode utrpela zranenia s dobou liečenia do 6 týždňov. Cyklistka a vodič boli podľa policajných informácií podrobení dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom. „Celková škoda na vozidle a bicykli vznikla vo výške cca 200 eur. Poverený príslušník začal trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví,“ uzavrela polícia.

Polícia upozorňuje

Polícia vyzýva všetkých účastníkov cestnej premávky, aby dodržiavali predpisy, správali sa na cestách zodpovedne, ohľaduplne, tolerantne a nepreceňovali svoje schopnosti. Každý účastník cestnej premávky, vodič vozidla, cyklista aj chodec, by si mal uvedomiť svoju zodpovednosť, ktorú na seba berie, ak sa pohybuje po cestách. Vodiči, dážď, mrholenie, hmla či tma a mokrá vozovka, sú sťažené podmienky na jazdu a vyžadujú si maximálnu koncentráciu, jazdu treba vždy prispôsobiť stavu a povahe vozovky, poveternostným podmienkam i svojim schopnostiam a zručnostiam Obzvlášť opätovne apelujeme na najslabší článok v cestnej premávke a to na chodcov, že aj pre nich ako účastníkov cestnej premávky platia pravidlá.

Foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

Otrasný prípad vodiča, čo zrazil cyklistu (†66) a ušiel, má šialené pokračovanie: Aha, čo spravil Mišo (28) so svojim BMW!

Hrozná tragédia na Spiši: Pri nehode vyhasli dva ľudské životy!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM