Ondrej Petričko Krimi

Čo sa zlodejke (21) nepodarilo cez deň, dokončila večer: Z dvora ukradla kovové rúrky a bubon z práčky

Cez deň sa mladej zlodejke nepodarilo ukradnúť kovové veci z dvora, lebo ju pristihol majiteľ. Večer sa tam však vrátila aj s pomocníčkou a tentoraz neodišla naprázdno.

Ilustračný obrázok k článku Čo sa zlodejke (21) nepodarilo cez deň, dokončila večer: Z dvora ukradla kovové rúrky a bubon z práčky
Zdroj: Webnoviny.sk

Michalovskí policajti obvinili z prečinu porušovania domovej slobody spáchaného formou spolupáchateľstva dve ženy z Michaloviec vo veku 21 a 39 rokov. „Tie začiatkom mája tohto roku vošli cez neuzamknutú bránku na dvor riadne oploteného rodinného domu Užhorodskej ulici v Michalovciach. Potom prešli do jeho zadnej časti, kde si nachystali rôzne kovové veci, ktoré chceli odcudziť. Avšak nestihli nič odcudziť, pretože ich vyrušil majiteľ domu a z miesta ušli,“ opísala skutok Jana Mésarová, košická krajská policajná hovorkyňa. Za tento skutok obvineným ženám hrozí až dvojročné väzenie.

Večer sa vrátila

Obvinená 21-ročná žena si podľa polície na pomoc zavolala 26-ročnú Michalovčanku a večer sa na ten istý dvor vrátila. „Prešla do zadnej časti dvora, kde si vozíka naložila 30 kovových rúrok a kovový bubon z automatickej práčky, 26-ročná žena zatiaľ dávala pozor pred domom. Pri krádeži 21-ročnú Michalovčanku vyrušil majiteľ, no ušla preč aj s odcudzenými vecami.“

„Odcudzené veci potom na druhý deň predali v zberných surovinách za 10 eur a peniaze si rozdelili. Majiteľovi krádežou vznikla škoda viac ako 50 eur,“ dodala hovorkyňa. Aj v tomto prípade obe čelia obvineniu za prečin porušovania domovej slobody, za ktorý obom obvineným ženám hrozí až dvojročné väzenie.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM