Rôzne

Čo zaujímavé sa chystá v Michalovciach počas januára? 10 podujatí, o ktorých by ste mali vedieť

Prvé dni roku 2016 sú za nami a ak si chcete po sviatkoch oddýchnuť priamo v Michalovciach, netreba sa iba vyvaľovať doma. V januári sa u nás chystá viacero zaujímavých podujatí. My sme vybrali rovnú desiatku z nich.

Ilustračný obrázok k článku Čo zaujímavé sa chystá v Michalovciach počas januára? 10 podujatí, o ktorých by ste mali vedieť
Zdroj: TASR

Výstava s 27 umelcami

do 21. januára, Zemplínske osvetové stredisko v Michalovciach

Výstava nazvaná Krajinárske impresie zo Zemplína predstavuje 40 krajinomalieb zo zbierok Zemplínského múzea v Michalovciach. Prostredníctvom nich predstaví svoju tvorbu 27 autorov, prevažne východoslovenských výtvarných umelcov, ale aj ďalších zahraničných maliarov spätých časťou svojej krajinárskej tvorby s regiónom Zemplína. Čítajte viac TU.

Živá biela voda

6. januára o 13:00, Laborec pri Kerte

Sviatok Troch kráľov si v chladnom Laborci vychutnajú milovníci otužileckého športu. Podujatie pod názvom Živá biela voda organizuje Občianske združenie Návraty už po deviatykrát. Čítajte viac TU.

Výstup na Sninský kameň

9. januára, Michalovce

Sninský kameň je častým turistickým cieľom a je križovatkou turistických chodníkov, ktoré sem vedú z obce Zemplínske Hámre, zo Sniny, ako aj hrebeňa pohoria. Cez sedlo Tri table je napojenie k Morskému oku a k obci Remetské Hámre, východným smerom na Nežabec a obec Podhoroď. Od Morského oka sem vedie aj náučný chodník. Naplánované podujatie v najstaršom michalovskom Klube slovenských turistov Turista je na 9. januára.

Rezentačný ples mesta

9. januára, Michalovce, v športovej Chemkostav aréne

O skvelú náladu dám a pánov všetkých vekových kategórií sa postarajú Desmod, Folklórny súbor Zemplín, New Barbados, Tanečná škola Grácia. Čo sa týka moderovania, tak to budú mať pod taktovkou Lucia Lapišáková a Martin Dejdar. Herečka Lucia Lapišáková. Čítajte viac TU.

Pozorovanie Mesiaca

15. januára od 17:30 do 18:30

Hvezdáreň v Michalovciach ponúka verejnosti pozorovanie Mesiaca na Námestí osloboditeľov pri fontáne presnosným ďalekohľadom typu Celestron Nexstar 5 SE (optický systém Schmidt – Caassegrain 125/1250 mm) dňa 15. 1. 2016 (piatok) v čase od 17.30 do 18.30 hod. Pozorovanie sa uskutoční len za jasného počasia a je zdarma.

Sólisti Donského Kozáckeho chóru

17. januára o 17:00, sála Zlatého býka

S bajanom, gitarou, perkusiami, nezameniteľnými vokálmi a autentickými piesňami počas svojich vystúpení roztancovali európske festivaly, kozáckymi dumkami vohnali slzy do očí, špecifickým ruským humorom pobavili, ale hlavne vniesli pozitívnu energiu a radosť. Práve preto už druhýkrát zavítajú do Michaloviec z rodného Rostova na Done.

Echo Zemplína

22. januára, Zlatý býk

Pozývame vás na prehliadku amatérskych hudobných skupín, ktorá sa uskutoční vo veľkej sále Zlatého Býka.

Zimný zraz turistov

28. január

28.1.-31.1. sa uskutoční 49. Zimný zraz KST Banská Štiavnica.

Albert Einsterin – Génius 20. storočia

28. januára o 17:00, v budove firmy MINET SLOVAKIA, s.r.o. na Masarykovej ulici

Hvezdáreň v Michalovciach pozýva všetkých záujemcov o astronómiu, astronómov-amatérov a členov Astroklubu pri hvezdárni na ďalšie stretnutie, ktoré sa uskutoční v budove firmy MINET SLOVAKIA, s.r.o. na Masarykovej ulici 6365/108 vo štvrtok 28. 1. 2016 o 17. hodine.

Nízkotučný život

28. januára o 19:00

Hra určená tým, ktorí aspoň raz v živote chudli, alebo sa na to chystajú. Do redukčného sanatória si prichádzajú zlepšiť postavu tri ženy: redaktorka, vydávajúca populárne náučné knihy, poslankyňa parlamentu, trpiaca bulímiou a kazateľka Cirkvi konzumu posledných dní. Štyrom herečkám, ktoré patria k najlepším komičkám na Slovensku, sekunduje Viktor Horján ako ženské alter ego.

Môže vás zaujímať:

V Michalovciach odštartuje plesovú sezónu mestský ples: Vieme kto vystúpi, pozrite celý program

Naskytne sa nám pohľad, z ktorého mnohým zmrzne aj úsmev: Kedy sa ponoria michalovské medvede do Laborca?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM