Krimi

Colníci odhalili pašované cigarety na východnej hranici: FOTO nových špeciálnych úkrytov v dodávke

Na colnom hraničnom priechode vo Vyšnom Nemeckom odhalili colníci nelegálny dovoz cigariet v ukrajinskej dodávke, ktorá vstupovala na Slovensko. Cigarety boli ukryté v špeciálne vybudovaných úkrytoch. Pozrite si FOTO.

Ilustračný obrázok k článku Colníci odhalili pašované cigarety na východnej hranici: FOTO nových špeciálnych úkrytov v dodávke
Zdroj: TASR

Ako informovala regionálna hovorkyňa Colného úradu Michalovce Klára Baloghová, vodič dodávky ani cestujúci na výzvu colníka nedeklarovali žiaden dovážaný tovar. Pri vykonávaní colnej kontroly bol nasadený aj služobný pes vycvičený na vyhľadávanie tabakových výrobkov.

„Pes značil vo vozidle niekoľko podozrivých miest. Následne bola dodávka podrobená aj kontrole skenovacím zariadením rovnako s pozitívnym výsledkom. Pri podrobnej fyzickej kontrole vozidla bolo odhalených viacero špeciálne vybudovaných úkrytov: pod posteľou, v dvojitých stenách medzi batožinovým priestorom a sedacou časťou vozidla ako i v bočných stenách batožinového priestoru vozidla,“ ozrejmila Baloghová.

Podľa ďalších slov hovorkyne colníkov, celkom sa v úkrytoch nachádzalo 153 860 kusov cigariet a finančný únik na cle a spotrebnej dani bol vyčíslený na 20 915,11 eur.

„Prípad bol vzhľadom na podozrenie zo spáchania trestného činu, ktorého sa mal dopustiť ukrajinský občan tým, že nezákonne prepravil na územie SR tabakové výrobky, postúpený miestne príslušnému vyšetrovateľovi Kriminálneho úradu finančnej správy,“ informovala Baloghová.

Doplnila, že páchateľovi hrozí trest odňatia slobody vo výške do päť rokov a vyhostenie z územia Slovenskej republiky. Vyšetrovateľ dal tiež návrh na zhabanie auta, ktoré bolo použité na spáchanie trestného činu.

titulné foto: ilustračné

galéria, zdroj: Colný úrad Michalovce

Špeciálne vybudované úkryty v dodávke a odhalené pašované cigarety
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM