Krimi

Colníci odhalili tisícky pašovaných cigariet: Ukryté boli v taxíku!

Slovenskí colníci zaistili na východnej hranici tisícky pašovaných cigariet. Prepravoval ich maďarský taxík, v ktorom sa viezli štátni príslušníci Slovenska. Namierené mali do Anglicka.

Ilustračný obrázok k článku Colníci odhalili tisícky pašovaných cigariet: Ukryté boli v taxíku!
Zdroj: TASR

Hovorkyňa Colného úradu v Michalovciach Klára Baloghová informovala, že toto vozidlo kontrolovali colníci spolu s príslušníkmi hraničnej polície počas uplynulého víkendu pri obci Leles, v okrese Trebišov.

„Pasažieri vozidla zhodne tvrdili, že tovar, ktorý by podliehal spotrebným daniam, sa v priestoroch taxíka nenachádza. Colníci však pri kontrole batožinovej časti auta objavili 217 kartónov nelegálnych tabakových výrobkov čínskej značky. Nachádzalo sa v nich 43 400 kusov cigariet,“ informovala Klára Baloghová.

„Dve ženy, Milada T. (1980) a Nikoleta J. (1994), sa následne priznali k držbe cigariet, colníkom a mužom zákona však nevedeli zdokladovať ich kúpu,“ doplnila Baloghová. Prípadom sa už začal zaoberať vyšetrovateľ Kriminálneho úradu finančnej správy SR, ktorý vzniesol voči ženám obvinenie zo zločinu porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM