Tomáš Šuhajda Krimi

Colníci zadržali na ukrajinskej hranici nelegálne cigarety: V diplomatickom aute!

AKTUALIZOVANÉ! Colníci na hraničnom priechode objavili v aute väčšie množstvo cigariet. Nebolo by to nič zvláštne, keby neboli v diplomatickom vozidle.

Ilustračný obrázok k článku Colníci zadržali na ukrajinskej hranici nelegálne cigarety: V diplomatickom aute!
Zdroj: Policajný zbor SR

Colníci na hraničnom priechode s Ukrajinou vo Vyšnom Nemeckom vykonali colnú kontrolu diplomatického vozidla, v ktorom bol zistený nelegálny dovoz väčšieho množstva cigariet. Informovala o tom Klára Baloghová, regionálna hovorkyňa Colného úradu v Michalovciach.

„Dňa 27.04.2013 o 16:05 hod. vstupovalo cez colný hraničný priechod Vyšné Nemecké cez vyhradený jazdný pruh diplomatické vozidlo. Vodič diplomatického vozidla poľského konzulátu v Ľvove pri prestupe štátnej hranice z Ukrajiny na Slovensko vzbudil svojim neštandardným správaním u colníkov podozrenie,“ priblížila situáciu Baloghová.

Diplomatické auto, žiadny diplomatický pas

Išlo o vozidlo s poľským evidenčnými číslami označené ako diplomatické vozidlo s vodičom, občanom Poľskej republiky, ktorý sa preukázal ako zamestnanec konzulátu na Ukrajine, avšak nedisponoval diplomatickým pasom. Prevážať mal podľa jeho vyjadrenia diplomatickú poštu,colnou kontrolou však bol zistené, že zásielky nemali znaky diplomatickej poš­ty.

Namiesto diplomatickej pošty 600 kartónov cigariet

Colníci vozidlo podrobili dôkladnej fyzickej kontrole a zistili, že namiesto diplomatickej pošty a deklarovanej použitej elektroniky vodič vo vozidle na rôznych miestach doviezol spolu 119 940 kusov (takmer 600 kartónov) cigariet rôznych značiek označených ukrajinskými kontrolnými známkami.

Chcel odstrániť značku

Finančný únik na cle a daniach bol v tomto prípade vyčíslený na 16 287,85 eur. Vodič sa počas colnej kontroly snažil odstrániť značku označujúcu vozidlo ako diplomatické a zmeniť doklady predložené ku kontrole. Prípad už prevzal miestny príslušný vyšetrovateľ Kriminálneho úradu finančnej správy.

Nelegálne cigarety v diplomatickom aute
3
Galéria
Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM