Ondrej Petričko Krimi

Colníci zaistili viac ako 82 000 pašovaných nábojov: Ukrajinec ich mal ukryté v nádrži auta

Michalovskí colníci kontrolovali na hraničnom priechode Vyšné Nemecké auto občana Ukrajiny, kde v nádrži našli ukrytých viac ako 82 000 kusov streliva.

Ilustračný obrázok k článku Colníci zaistili viac ako 82 000 pašovaných nábojov: Ukrajinec ich mal ukryté v nádrži auta
Zdroj: Policajný zbor SR

Zo Slovenska ich chcel cez hraničný priechod Vyšné Nemecké prepašovať ukrajinský občan. „Ukryl ich v palivovej nádrži osobného motorového vozidla,“ prezradila hovorkyňa Colného úradu Michalovce Klára Baloghová.

Vo štvrtok kontrolovali colníci na hraničnom priechode Vyšné Nemecké na výstupe zo Slovenska osobné motorové vozidlo s michalovskými evidenčnými číslami. „Vodič – občan Ukrajiny, na výzvu colníka nepriznal žiadny tovar, ktorý by vyvážal zo Slovenska na Ukrajinu. Colníci sa však rozhodli vozidlo skontrolovať,“ dodala hovorkyňa. V palivovej nádrži podľa nej colníci našli 82 550 kusov streliva, z toho 1950 nábojníc bez zápalky typu 6,35 Browning/25 auto (39 balení), 1 000 kusov 9 mm nábojok typu P.A.Blanc a 79 600 kusov 4 mm nábojov typu Flobert (398 balení).

„Prípad bol pre podozrenie zo spáchania trestného činu odovzdaný vecne a miestne príslušnému vyšetrovateľovi PZ v Michalovciach. V súčasnosti sa čaká na jeho rozhodnutie,“ uzavrela Baloghová.

Foto: ilustračné .

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM