Rôzne

Cyklistická tour Okolo Domaše je už za dverami: Snaha o zápis do knihy rekordov!

Ďalší ročník cyklistickej tour Okolo Domaše sa uskutoční už v sobotu 5. júla. Priaznivci cyklistiky tak opäť vyrazia z rekreačného strediska Dobrá na 40-kilometrový okruh okolo vodnej nádrže.

Ilustračný obrázok k článku Cyklistická tour Okolo Domaše je už za dverami: Snaha o zápis do knihy rekordov!
Zdroj: Webnoviny.sk

Podujatie pre všetky vekové kategórie chce ponúknuť príťažlivý rekreačno-športový zážitok s viacerými novinkami vrátane snahy o zápis do Slovenskej knihy rekordov v počte účastníkov!

Okolo Domaše si svojou atmosférou získava každým rokom nových fanúšikov. Vlani sa na štart postavilo 1411 nadšencov, pred dvoma rokmi ich bolo 930. „Vďaka bratom Saganovcom a Velitsovcom zažíva cyklistika na Slovensku boom, čo registrujeme aj na Okolo Domaše. Preto sme sa tento fakt rozhodli podchytiť oficiálne a požiadali sme o zápis do Slovenskej knihy rekordov,“ uviedol organizátor Martin Palenčík z Bike Team Vranov.

Tento rok aj s novinkami

Prvou zmenou cyklotúry je, že účastníci sa po štarte nevydajú smerom k hrádzi, ale ich úvodnou zastávkou bude rekreačné stredisko Valkov, čím „premávka“ získa na plynulosti. Keďže v posledných rokoch sa objavovalo čoraz viac hlasov volajúcich po znásobení adrenalínu pri súboji s časom, premiéru budú mať súťažné kategórie pre mužov aj ženy. „Tí, ktorí budú chcieť súťažiť, vyrazia na trať s časovým predstihom, aby nedošlo k žiadnym kolíziám. Veríme, že týmto naším rozhodnutím začneme písať novú tradíciu, ktorá si každým rokom bude získavať ďalších a ďalších priaznivcov,“ priblížil Palenčík.

Nádherné zákutia Domaše

Domaša ponúka kombinovanú trať, jej veľká časť pritom vedie prírodnými cestami po brehoch, ktoré odhaľujú často ukryté nádherné zákutia. Napriek celodennému programu tak dominuje nad únavou príjemný relax a podujatie sa stalo vyhľadávaným pre celé rodiny a všetky vekové kategórie. Po zdolaní takmer 40 kilometrov čaká na účastníkov v cieli kultúrny program, pre deti budú pripravené zábavné súťaže a v tombole sa budú žrebovať atraktívne ceny.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM