Zuzana Ročeňová Rôzne

Ďalší znak prichádzajúceho leta: Známa loď Zemplín už skúšobne brázdi vodami Šíravy

Letná sezóna už klope na dvere, okrem oddychu a rekreácie sa môžeme tešiť aj na tradičné výletné plavby loďou. Loď Zemplín z prístavu Hôrka vyrazí s návštevníkmi už tento víkend na plavbu po brehoch Zemplínskej šíravy...

Ilustračný obrázok k článku Ďalší znak prichádzajúceho leta: Známa loď Zemplín už skúšobne brázdi vodami Šíravy
Zdroj: Dnes24.sk

Výletná loď je už spustená na vode a podrobila sa už prvým skúšobným jazdám. „Máme už za sebou nejaké skúšobné plavby a cez víkend sa chystáme dať loď do prevádzky aj pre návštevníkov,“ povedal nájomca výletnej lode Peter Kičinka.

Počas letnej dovolenky na Zemplínskej šírave majú návštevníci možnosť prezrieť si jej pobrežie z vyhliadkovej lode, ktorá premáva popri rekreačných strediskách Kaluža, Kamenec a otáča sa pri Paľkove. „V mesiaci jún plánujeme realizovať plavby loďou najmä počas víkendov a cez týždeň to závisí od záujmu ľudí. Počas sezóny bude loď premávať od pondelka do nedele,“ doplnil Kičinka.

Loď bude vychádzať z prístavu Šírava Hôrka o 10:00, 12:00, 14:00 a 16:00 hod. a vracať sa späť do prístavu. Počas 45 – minútovej plavby sa nedá vystúpiť a nastúpiť na inom stredisku ako na Hôrke.Kapacita lode je päťdesiat ľudí a minimum na jednu plavbu je desať pasažierov.

Cenník pre letnú sezónu 2014

Osoba Cena
Dospelí 4 eur
Deti do 15r. 2 eur

Foto: ilustračné/Milan Fencik

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM