Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Ďalšie informácie o jarmoku v Michalovciach: Námestím bude rozvoniavať špecialita

Zemplínsky jarmok sa už blíži. V našom meste ho slávnostne otvoria už v piatok. A práve v tento deň budete môcť okoštovať aj známu regionálnu špecialitu.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšie informácie o jarmoku v Michalovciach: Námestím bude rozvoniavať špecialita
Zdroj: TASR

S jarmočným podujatím bude spojená aj obľúbená zemplínska pochúťka. Pôjde o kapustové holubky. Tie sú špecialitou, ktorú by si bola škoda nechať ujsť.

Zemplínski holubki je tradičné jedlo nášho regiónu. Počas letného jarmoku v Michalovciach bude prezentácia holubkov v piatok 18. augusta oproti hlavnej tribúne.

Prezentácia holubkov

Každý rok láka Zemplínsky jarmok veľa návštevníkov. Počas tohtoročného slávnostného otvorenia jeho už 48. ročníka nebudú chýbať ani holubky.

Táto špecialita v podobe plnených kapustových listov je známa tým, že sa zvykne variť počas slávností. Holubky sa zvyčajne podávajú na Zemplíne na svadbách, cirkevných odpustoch, či rodinných oslavách. Michalovská radnica vám navodí takúto slávnostnú príležitosť v piatok 18. augusta. Budete si môcť vychutnať pravé holubky, ale čosi sa aj priučiť o ich varení.

„Na 48. ročníku Zemplínskeho jarmoku bude prezentácia holubkov, hneď v piatok 18. 8. 2017 oproti hlavnej tribúne,“ informovala vedúca odboru komunikácie, marketingu a kultúry Iveta Palečková. Hovorkyňa mesta ďalej prezradila, že budúci rok čaká ľudí aj niečo viac. „V roku 2018 chystáme súťaž spojenú s ochutnávkou.“

Niečo sa aj naučíte

Návštevníci jarmoku môžu získať v piatok 18. augusta informácie ohľadom prípravy tohto typického zemplínskeho jedla spojené s ochutnávkou. Ak vás nepriláka vôňa plnenej kapusty, možno vás zaujmú informácie o hulubkoch. Pri tribúne nebudú len holubky, ale tiež kultúrny program, v ktorom sa predstavia hudobné skupiny a súbory.

Aj keď si na holubkoch budete môcť pochutnať len v piatok, program jarmoku bude v centre Michaloviec pokračovať aj v sobotu 19. augusta. Nebudú chýbať stánky s dobrým jedlom a rôznym tovarom. Počas jarmoku sa budú prezentovať aj ľudoví remeselníci. Hand made výrobky uvidíte počas celého podujatia na parkovisku pred mestským kultúrnym strediskom.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM