Ondrej Petričko Rôzne

Daňové priznania: Michalovčania príjemne prekvapili. Priznania podávali v predstihu

Dane a smrť sú jediné istoty v živote. To druhé nás čaká len raz v živote, no dane musíme priznávať každý rok. Väčšina Michalovčanov si podala priznanie v dostatočnom predstihu a vyhla sa tak zbytočným stresom.

Ilustračný obrázok k článku Daňové priznania: Michalovčania príjemne prekvapili. Priznania podávali v predstihu
Foto: Ondrej Petričko / Zdroj: Dnes24.sk

Utorok bol posledným dňom, kedy mohli občania podať daňové priznanie. V minulosti tento deň znamenal nekonečné rady a nervózne pohľady daňovníkov. Zdá sa, že sa ľudia poučili a radšej prišli s daňovým priznaním skôr.

Nenechali si to na posledný deň

Podávanie a preberanie daňových priznaní v michalovskej pobočke daňového úradu prebiehalo plynulo a bez komplikácií. „Ľudia si to tento rok odovzdanie daňových priznaní nenechali na posledný deň. Už v priebehu mesiaca február sme mali každý deň podávané daňové priznania,“ uviedla hovorkyňa Finančného riaditeľstva SR Gabriela Dianová. Ako dodala, zvýšený počet ľudí zaznamenali v druhej polovici marca. V tomto období, tak ako všade na Slovensku, boli predĺžené úradné hodiny.

Väčšina Michalovčanov si túto povinnosť nenechala na poslednú chvíľu. „V posledný deň z celkového počtu podaných daňových priznaní sme prebrali asi 8 percent,“ ozrejmila hovorkyňa. Na porovnanie, v Košiciach prišlo podať daňové priznanie úplne posledný deň až 20 percent daňovníkov. Tí, ktorí ani túto lehotu nestihli, mohli požiadať o odklad. Na michalovskej pobočke tak urobilo zhruba 5 percent daňovníkov. „Predĺženie lehoty na podanie daňového priznania požiadali tí daňovníci, ktorých súčasťou príjmov sú aj príjmy plynúce zo zdrojov v zahraničí,“ uzavrela hovorkyňa.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM