Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Deň detí v Michalovciach a okolí: TOP 5 podujatí, na ktoré si môžete skočiť

Sviatok detí už pomaly klope na dvere a pri tejto príležitosti nebude núdza ani o rôzne podujatia v Michalovciach a okolí. My sme vybrali päť, ktoré považujeme za najlákavejšie.

Ilustračný obrázok k článku Deň detí v Michalovciach a okolí: TOP 5 podujatí, na ktoré si môžete skočiť
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Šírava deťom

28. mája o 14:00 – 17:30 hod., Amfiteáter na Zemplínskej šírave

Osláviť sviatok detí môžete už predčasne počas nedele 28. mája na Šírave. Počas akcie Šírava deťom vystúpi na pódiu Ujo Ľubo so svojím programom a do rozprávky vás prenesú s novým predstavením Tárajko a Popletajka, s ktorými si deti zaspievajú a zatancujú. Súčasťou príjemného rodinného popoludnia budú ďalšie vystúpenia na pódiu. Na návštevníkov čakajú aj zaujímavé workshopy, fun zóna s rôznymi atrakciami, skákacie hrady, či trampolíny. Nebudú chýbať ani športové súťaže.

Detský maratón

31. mája od 9:00 do 15:00 hod., Zemplínska knižnica G. Zvonického v Michalovciach

Knižnica pozýva všetky deti na podujatie Čítajme si 2017. Deň pred veľkým detským sviatkom sa uskutoční v michalovskej knižnici 10. ročník detského čitateľského maratónu. V príjemnom prostredí knižnice si môžu najmenší vychutnať chvíle s knižkou v ruke i čítaním. Cieľom podujatia je pritiahnuť k čítaniu viac detí a zároveň poukázať na význam literatúry pre detského čitateľa. Realizuje sa 6-hodinovým čitateľským maratónom, do ktorého sa môžu deti zapojiť.

Detský festival zábavy

31. mája – 1. júna o 8:00 – 18:00 hod. v Športovej hale v Michalovciach

Aj tento rok sa môžu naši najmenší tešiť na množstvo zábavy a dobrej nálady. Blíži sa totiž Deň detí v Michalovciach. Sviatok všetkých detí naše mesto bude oslavovať festivalom. Momenty plné zábavy odštartujú 31. mája o 8:00 hod. v Športovej hale. Chystá sa tam viacero atrakcií, vďaka ktorým môžu najmenší osláviť svoj sviatok.

Na detský festival do Michaloviec zavítajú aj zvieratá z košickej zoologickej záhrady, ale nebudú chýbať ani dinosaury z DinoParku Košice, či kúzelník Wolf a SrandaBanda Show. Na návštevníkov bude čakať aj Zuzka Haasová s divadlom Haaf. Chýbať nebude ani cukrová vata, pukance či balóny. Medzi lákadlá patrí aj nafúknutie teplovzdušného balóna, krivé zrkadlá, skákaci hrad, megašmýkalka, ale aj trampolína.

Športovo-rodinné podujatie

2. júna o 16:00 hod., areál IV.ZŠ Michalovce

Aj po Medzinárodnom dni detí si môžete v Michalovciach užiť spoločné chvíle s deťmi a to na športovom podujatí obyvateľov sídliska Juh. Deň Južanov začne o 16:00 hod. otvorením na tribúne IV. ZŠ. Čaká vás beh s fúrikom, hod kriketkou na cieľ, skok do diaľky z miesta (rodič a dieťa), beh rodič a dieťa. O 18.00 hod. bude kultúrny program, v ktorom vystúpia deti a žiaci IX. MŠ, XIII. MŠ, IV.ZŠ, VI.ZŠ a ZUŠ Michalovce.

Deň malých pirátov

3. júna od 13:00 – 17:00 hod., Futbalové ihrisko Slavoj v Sečovciach

Deň detí oslávia aj Sečovciach. V areáli na Slavoji vás čaká množstvo zábavy, pirátsky program, súťaže, maškrty, kolotoče, skákacie hrady a trampolína, maľovanie na tvár a iné. Poduajtie začne 3. júna od 13. 00 hodiny.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM