Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Deň Topoľančanov plný prekvapení: Horúčavy preriedili návštevníkov, FOTO

Topoľany ovládol folklór, zábava a dobré jedlo. Počas ich dňa pokrstili aj historický prvú publikáciu o Topoľanoch. Ľudí bolo pomenej.

Ilustračný obrázok k článku Deň Topoľančanov plný prekvapení: Horúčavy preriedili návštevníkov, FOTO
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Počas horúceho víkendu sa uskutočnil už druhý ročník podujatia Deň Topoľančanov. Rozpálený návštevníci si užili na začiatku folklórny program, ktorému predchádzali úvodné privítania. Obyvateľom sa prihovoril aj primátor mesta Michalovce Viliam Záhorčák. Predstavili aj sponzorov, ktorí akciu podporili.

Deň Topoľančanov sa už tradične začal slávnostnou liturgiou v chráme svätého Michala v Topoľanoch, kde pár dní pred podujatím umiestnili drevený objekt od miestneho umelca Petra Králika. Organizátori pred divákmi uviedli do života aj historický prvú publikáciu o Topoľanoch – História Topoľan v minulosti do roku 1918.

Najväčším potešením na slnku bolo čapované pivo a pre menších zase kofola. Pre domácich bolo občerstvenie aj s gulášom zdarma. Na akciu sa prišli pozrieť aj miestni záhradkári. „Myslím si, že je tu menej ľudí, pretože je veľmi horúco,“ povedal pán Adam, ktorý okolo seba komentoval návštevnosť. K nižšej účasti popoludňajšieho programu prispel aj druhý stupeň horúčav, ktorí meteorológia vyhlásili. Okrem toho sa mnohí vybrali na futbal, či hádzanú. Michalovce tak mali počas dňa až tri silné podujatia priamo v centre diania. Večer sa zabávalo ešte viac návštevníkov pri hudbe a ohňovej show.

Deň Topoľančanov
8
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM