Zuzana Ročeňová Rôzne

Deti oslávili svoj deň v Zemplínskom múzeu: Nechýbali zdatní rytieri, lukostreľba či hrnčiarska dielňa FOTO

Tohtoročný Deň detí v michalovskom múzeu priniesol detským návštevníkom kopec zaujímavých atrakcií. Na svoje si prišlo viac, ako 300 návštevníkov a vyberať bolo naozaj z čoho.

Ilustračný obrázok k článku Deti oslávili svoj deň v Zemplínskom múzeu: Nechýbali zdatní rytieri, lukostreľba či hrnčiarska dielňa FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Deň detí v Zemplínskom múzeu odštartoval, počas uplynulého víkendu, v poobedňajších hodinách a program bol zameraný najmä na najmenších návštevníkov.

„Zdatní rytieri zasvätili deti do tajov rytierskeho boja. Presnú mušku si overili pri streľbe z luku, zručnosť zasa v hrnčiarskej a kováčskej dielni. Malé slečny sa v sprievode dobovej hudby naučili zopár krokov z dobového tanca. Písanie pomocou brka a tajomné odkazy si vylúštili za asistencie skúsených pisárok,“ uviedla Mária Fuchsová, zo Zemplínskeho múzea v Michalovciach. Taktiež sa vydali sa po stopách prírody, oboznámili sa históriou vývinu michalovského erbu. Po zapojení sa do rôznych aktivít na deti čakala aj sladká odmena.

Okrem množstva lákavých atrakcií, čakalo na návštevníkov aj otvorenie kaštieľa. „Naposledy sa otvorili aj dvere hlavnej budovy kaštieľa, bývalého sídlo rodiny Sztárayovcov, ktorá čaká na svoju rekonštrukciu. Ako vyzerá múzeum bez expozícií, jeho zákutia, mohli návštevníci objavovať počas voľnej interaktívnej prehliadky, ktorou ich sprevádzali kreslené postavy grófky Pavlíny Sztárayovej a jej dcéry Magdalény,“ prezradila Fuchsová.

Ako ďalej povedala Fuchsová zo Zemplínskeho múzea, nečakali až takú návštevnosť a boli z nej veľmi milo prekvapení. „Mali sme prichystaných 250 vstupeniek, museli sme ich doplniť. Predalo sa vyše 300 vstupeniek,“ doplnila Fuchsová. V vstupov mali deti dispozícií sedem zaujímavých atrakcií, ako maľovanie na tvár, trampolína, hrnčiarsky kruh, tajomstvo písma, po stopách prírody, lukostreľba či výroba štítov.

Deň detí v Zemplínskom múzeu
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM