Veronika Ondo-Cholewová Kultúra

Do Michaloviec zavíta Radošinské naivné divadlo: Rozosmeje vás aj Stanislav Štepka

Stanislav Štepka, jeden z najznámejších slovenských hercov, dramatik, textár a scenárista príde do nášho mesta. Tvorca a protagonista Radošinského naivného divadla vás pobaví.

Ilustračný obrázok k článku Do Michaloviec zavíta Radošinské naivné divadlo: Rozosmeje vás aj Stanislav Štepka
6
Galéria
Zdroj: TASR

Mestské kultúrne stredisko si pripravilo zábavnú hru Zmiešaná štvorhra z dielne dobre známeho divadla. Predstavenie si vychutnáte 26. júna 19.00 hod.

Príďte sa zasmiať

Po veľkom javiskovom dramatickom výlete Radošinského naivného divadla a jeho autora Stanislava Štepku k päťdesiatemu výročiu divadla nasmerovali autor a divadlo svoju pozornosť opäť k najsúčasnejšej súčasnosti. Pobaviť, ale aj zamyslieť sa nad radošínskou hrou môžete čoskoro v Michalovciach.

V pripravovanej komediálnej správe zo zápasu dňa, ktorú Stanislav Štepka nazval Zmiešaná štvorhra, skúmajú typickými výrazovými prostriedkami Radošinského naivného divadla. Teda humorom, satirou a vtipným herecko-režijným stvárnením, momentálny stav či kvalitu súčasného slovenského života, mieru nášho úsilia a najmä hľadania ľudského šťastia.

Veľký herec na michalovskom javisku

Na michalovskom javisku sa predstaví spolu s členmi divadla aj rodák z Radošiny, Stanislav Štepka, ktorý mal devätnásť, keď napísal prvú hru. V rokoch 1964 až 1969 sa venoval pedagogickej činnosti v Bojnej, v roku 1970 sa stal redaktorom Učiteľských novín v Bratislave, kde pôsobil do roku 1975.

V rokoch 1976 – 1983 bol redaktorom zábavných programov Československého rozhlasu v Bratislave. Od roku 1983 sa venuje divadlu profesionálne. Nielen na jeho výkon sa môžete prísť pozrieť 26. júna o 19. hodine do Mestského kultúrneho strediska v Michalovciach.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Radošinci sa takto predvedú v Michalovciach
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM