Zuzana Ročeňová Rôzne

Dobrá správa pre michalovských vodičov: Termín sprejazdnenia najväčšieho kruháča TU

Výstavba v poradí deviateho kruhového objazdu na frekventovanom mieste, kde sa stretávajú Sobranecká a Humenská cesta, pomaly finišuje. Už o pár dní je naplánované jeho spustenie v plnej prevádzke.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre michalovských vodičov: Termín sprejazdnenia najväčšieho kruháča TU
Zdroj: Dnes24.sk

Na frekventovanom mieste, kde sa pretínajú cesty I/50 a I/18 nahradí spomínaná cestná stavba priesečnú križovatku. Stavebný projekt v hodnote viac ako 2,3 milióna eur s DPH je financovaný zo zdrojov Európskej únie a štátneho rozpočtu Slovenskej republiky.

Sprejazdní sa nový kruháč i nadjazd

Stavbári pokračujú so stavebnými prácami podľa harmonogramu a motoristi sa musia popasovať so záverečnými obmedzeniami.Ako nás informovala hovorkyňa Slovenskej správy ciest Zuzana Hromcová jeho úplne uvedenie do prevádzky je naplánované už o pár dní.

„Sprejazdnenie kruhovej križovatky ciest I/50 a I/18 v Michalovciach je naplánované na deň 04.10.2014. V u­vedený deň bude odstránené dočasné dopravné značenie, budú zrušené čiastočné uzávierky ciest a doprava bude spustená v plnom profile do kruhového objazdu zo všetkých smerov, vrátane sprístupnenia nadjazdu v Michalovciach,“ povedala hovorkyňa.

Úplne ukončenie prác až koncom mesiaca

Zahájenie prác na projekte, ktorého predmetom je prestavba priesečnej križovatky na križovatku kruhovú sa začalo v marci tohto roku.

Stavbári budú pokračovať v záverečných prácach pri vstupe do Michaloviec na križovatke Humenská – Sobranecká – Močarianska a Štefánikova ulica ešte zopár týždňov aj po jeho otvorení. „Ukončenie stavebných prác na predmetnej stavebnej akcii očakávame v tretej dekáde mesiaca október,“ doplnila Hromcová

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM