Ondrej Petričko Samospráva

Dobrá správa pre Sobrančanov: V meste majú pribudnúť nové nájomné byty

V meste Sobrance by mala odštartovať výstavba nových nájomných bytov. Malo by tak stať už v roku 2014. Pribudlo by tak osem dvojizbových bytov.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre Sobrančanov: V meste majú pribudnúť nové nájomné byty
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Tento stavebný projekt chce realizovať miestna samospráva s finančnou podporou Štátneho fondu rozvoja bývania a Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. „V meste Sobrance chceme už dlhodobejšie riešiť výstavbu nových nájomných bytov v podobe nadstavby nad Domom služieb na Michalovskej ulici, ktorý je vo vlastníctve mesta," povedal sobranský primátor Štefan Staško.

Pribudne osem bytov

Primátor dodal, že realizáciu stavebného diela plánuje zveriť miestna samospráva v roku 2014 do rúk súkromného investora, od ktorého by následne novopostavené bytové jednotky odkúpila. „Je možnosť cez Štátny fond rozvoja bývania odkúpiť už hotové byty, aby sa napríklad predišlo tomu, že výstavba sa začne a nedokončí. Je to teda pre nás lepšia alternatíva," povedal s tým, že realizátor budúcej výstavby zatiaľ známy nie je. O jeho výbere mestom neskôr rozhodne najlepšia cenová ponuka. Spomínaný projekt však už teraz disponuje príslušným stavebným povolením.

Primátor ďalej uviedol, že v navrhovanej nadstavbe má byť vybudovaných osem dvojizbových nájomných bytov bežného štandardu s priemernou podlahovou plochou 54,32 metra štvorcového. Byty by mali mať samostatnú vstupnú bránu, ku ktorej by prichádzali nájomníci po novovybudovanom schodisku. Spomínanou výstavbou dôjde zároveň k revitalizácii horných časti mestského Domu služieb. Jeho plochá strecha je už totiž na viacerých miestach poškodená, na základe čoho dochádza k zatekaniu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM