Zuzana Ročeňová Správy

Dobré správy pre pacientov michalovskej nemocnice: Čakať na vyšetrenia sa nám bude príjemnejšie

Asi každý Michalovčan, ktorý šiel do nemocnice krútil hlavou nad žalostným stavom lavičiek, na ktorých mal čakať na vyšetrenie. No tomu je už koniec!

Ilustračný obrázok k článku Dobré správy pre pacientov michalovskej nemocnice: Čakať na vyšetrenia sa nám bude príjemnejšie
Zdroj: Dnes24.sk

Zdravotná poisťovňa Dôvera sa ich rozhodla vymeniť za nové v spolupráci s riaditeľmi dvanástich slovenských nemocníc, do ktorých patrí aj tá naša.

Pekná nemocnica pre pacientov

„O technické zariadenie nemocníc sa nemá starať zdravotná poisťovňa. Našli sme však spôsob, ako túto investíciu finančne pokryť, nemocnice boli ochotné spolupracovať, tak sme pomohli nad rámec našich povinností. Pacienti si zaslúžia pekné nemocnice,“ uviedol Martin Kultan, generálny riaditeľ zdravotnej poisťovne Dôvera.

„Celkovo tak pribudne takmer 1200 lavičiek s 4100 pohodlnými miestami na sedenie. Nemocnica Svet zdravia Michalovce bude jedna z prvých, ktorá dostane dodávku nových lavičiek. Michalovskí pacienti sa môžu tešiť na 86 lavičiek s 258 miestami na sedenie. Nové lavičky budú prevažne umiestnené v čakárňach ambulantných priestorov a na oddeleniach v spoločných častiach,“ povedal Tomáš Kráľ, hovorca siete regionálnych nemocníc Svet zdravia.

Moderné sedenia už čoskoro aj v Michalovciach

Na rade sú aj nemocnice v Humennom, vo Vranove nad Topľou, v Spišskej Novej Vsi, Partizánskom, Rožňave, Stropkove, Žiari nad Hronom, Rimavskej Sobote a Banskej Štiavnici. „Nové lavičky by mali byť dodané do nemocnice v Michalovciach v závere júla 2014,“ uviedol Kráľ.

„Projekt nových lavičiek vznikol na základe iniciatívy Pekná nemocnica. Práve lavičky patria medzi najkritizovanejšie veci v slovenských nemocniciach. Často sú zničené a pôsobia odpudivo. Generálna výmena všetkých lavičiek prezentuje nový štandard v čakárňach dvanástich nemocníc Svet zdravia na Slovensku,“ dodal Kráľ.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM