Rôzne

Dočká sa obľúbené letovisko veľkého návratu? Slová, ktoré potešia všetkých milovníkov Domaše!

Aj keď je ešte v kalendári zima, v žilách mnohých už koluje túžba po lete. K tomuto letnému obdobiu v našich končinách neodmysliteľne patrí aj Domaša. Obľúbené letovisko sa už teraz chystá na sezónu. Časom sa možno návštevníci dočkajú aj... Čítajte viac!

Ilustračný obrázok k článku Dočká sa obľúbené letovisko veľkého návratu? Slová, ktoré potešia všetkých milovníkov Domaše!
Zdroj: TASR

Veľký návrat. Tak by sme mohli pomenovať to, o čom kompetentní uvažujú. Na východoslovenskej priehrade Domaša bude totiž možno opäť premávať vyhliadková loď. Po návšteve vodnej nádrže a stretnutí s predstaviteľmi regionálnej samosprávy a štátnej správy to skonštatoval štátny tajomník ministerstva životného prostredia Vojtech Ferencz.

Ten si za prítomnosti vodohospodárov zo Slovenského vodohospodárskeho podniku (SVP) a starostu obce Kvakovce (okr. Vranov nad Topľou), kam patrí aj rekreačná oblasť Domaša Dobrá, prezrel čistenie mŕtveho ramena Domaše verejnoprospešnými pracovníkmi. Informoval o tom hovorca MŽP SR Maroš Stano.

Na Domaši sa úspešne rozvíja cestovný ruch a objavili sa aj úvahy o návrate vyhliadkovej lode pre turistov. „O tejto téme diskutujeme dlhší čas. Momentálne vyhodnocujeme náklady a možnosti vrátane prípadného presunu lode. Predbežne sme nechali preveriť prevádzkové náklady a využiteľnosť lodí SVP,“ povedal Ferencz.

Rezort životného prostredia chce so samosprávou ďalej spolupracovať aj pri odstránení nánosov a koreňovej sústavy v mŕtvom ramene. Vodohospodári totiž môžu na účinné riešenie využiť novú modernú techniku, ktorú získali od envirorezortu v rámci veľkej modernizácie podniku.

Štátny tajomník diskutoval s predstaviteľmi samosprávy aj na tému čiernych stavieb, ktoré sa nachádzajú na brehoch vodnej nádrže, často aj na pozemkoch povodia. Predstavitelia štátu a samosprávy sa zhodli na tom, že všetky kompetentné orgány musia vyvinúť maximálne úsilie na odstránenie týchto čiernych stavieb, pretože bez poriadku na Domašu turisti neprídu.

Môže vás zaujímať:

Takto sa to celé začalo: Archívne FOTKY z výstavby Domaše a jej prvej výletnej lode!

Na stole je megaprojekt: Z Domaše chcú spraviť celoročný dovolenkový raj! VIZUALIZÁCIE vnú­tri

Príbeh Domaše v 13-tich minútach: Pozrite si jedinečné zábery, ktoré vás chytia za srdce!

Nová Miss Domaša sa na nezáujem mužov sťažovať nemôže: Toto nastalo na facebooku po jej víťazstve!

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM