Rôzne

Doktorke michalovskej nemocnice pomohla k práci súťaž: Poznáte túto úspešnú bývalu finalistku? FOTO

Michalovská doktorka sa do nemocnice nedostala náhodou. Pomohla jej k tomu účasť v jednej súťaži. Túto finalistku stretnete na chodbách našej nemocnice.

Ilustračný obrázok k článku Doktorke michalovskej nemocnice pomohla k práci súťaž: Poznáte túto úspešnú bývalu finalistku? FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Uhádli by ste, akú súťaž vyhrala doktorka michalovskej nemocnice? Bola jednou z finalistiek! Michalovska doktorka sa do nemocnice nedostala náhodou. Neprešla ani vstupným pohovorom. Pomohla jej k tomu súťaž medikov.

Súťaž ju doviedla do michalovskej nemocnice

Ako nás informoval hovorca michalovskej nemocnice Tomáš Kráľ lákadlom tejto súťaže je vždy vysoká výhra a garantované pracovné miesto po skončení štúdia. Budúci lekári v odbore všeobecné lekárstvo si v nej aj vlani mohli preveriť a zmerať svoje teoretické poznatky. Vyvrcholenie súťaže ponúklo následne finalistom kombináciu odborných workshopov a napínavého súťaženia v praktických podmienkach skutočnej nemocnice. Všetkým finalistom bolo súčasne ponúknuté garantované pracovné miesto v nemocnici siete Svet zdravia na oddelení podľa vlastného výberu. Takto sa k svojmu miestu dostala aj doktorka michalovskej nemocnice Lenka Čalfová.

Pre študentov lekárskych fakúlt má účasť na tejto súťaži viacero výhod: množstvo nových zážitkov, spoznanie nových ľudí, bohatý program, nové poznatky od špičkových lekárov prezentovaných na jednotlivých workshopoch, možnosť vidieť ako funguje nemocnica v reálnom živote, porovnanie svojich znalostí s ostatnými študentmi a taktiež aj možnosť finančnej výhry. V neposlednom rade bolo pre mňa veľkým prínosom využitie možnosti garantovaného pracovného miesta v ľubovoľnej nemocnici siete Svetu zdravia, čo ma ušetrilo od stresujúcich prijímacích pohovorov“, doplnila Lenka Čalfová, absolventka Lekárskej fakulty UPJŠ v Košiciach, ktorá sa zamestnala v michalovskej nemocnici Sveta zdravia na pediatrickom oddelení.

Uspela medzi viac ako stovkou medikov

Do súťaže sa Lenka Čalfová minulý rok prihlásila spolu s 114 medikmi 5. a 6. ročníkov v odbore všeobecné lekárstvo. Traja z finalistov využili ponuku na garantované pracovné miesto a v súčasnosti už pracujú v nemocniciach v Trebišove a v Michalovciach.

„Naše zdravotníctvo potrebuje zmenu, ktorá sa však bez mladých ľudí nedá zrealizovať. Minulý rok dvadsať najlepších slovenských medikov dokázalo, že sú pripravení okrem odborných znalostí rozvíjať sa aj v ďalších nevyhnutných oblastiach. Z našich skúseností vieme, že lekár budúcej generácie by mal byť súčasne dobrý komunikátor, tímový hráč a mal by mať základné znalosti z ekonomiky, IT a zo štatistiky. Ohlasy finalistov na celkový koncept súťaže boli veľmi pozitívne, a preto sme sa v nej spoločne s partnermi rozhodli pokračovať,“ vysvetľuje Ľuboš Lopatka, generálny riaditeľ siete nemocníc Svet zdravia.

Môže vás zaujímať:

Prvé dieťa v michalovskej nemocnici v roku 2016: Selina aj maminka sú v poriadku

Rebríček spokojnosti pacientov: Michalovská nemocnica v poslednej desiatke!

Michalovská nemocnica dostála novú fazónu: Starý múr je fuč a… vznikla nová promenáda!

Úspešná finalistka, doktorka michalovskej nemocnice
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM