Tomáš Šuhajda Rôzne

Domaša aj Zemplínska šírava sú v kurze: Víkend pripomenul časy ich najväčšej slávy!

Uplynulý víkend sa niesol v znamení extrémnych horúčav a rekordnej návštevnosti rekreačných stredísk na Slovensku. Vo švíkoch praskali nielen kúpaliská, ale aj vodné nádrže na území Zemplína.

Ilustračný obrázok k článku Domaša aj Zemplínska šírava sú v kurze: Víkend pripomenul časy ich najväčšej slávy!
Zdroj: TASR

Zelená perla východu

Slováci začali v tomto roku opätovne objavovať vodnú nádrž Domaša, ktorá vlani zápasila s nedostatkom vody. Jej hladina je v súčasnosti už na požadovanej úrovni, z čoho majú radosť podnikatelia, ako i návštevníci. Zelená perla východu hostila na svojich plážach počas uplynulého horúceho víkendu tisícky rekreantov.

„Z pohľadu návštevnosti to hodnotím tak, že sa to pomaličky vracia do starých koľají. To, či k nám začne chodiť opätovne toľko ľudí ako povedzme v 90. rokoch, bude závisieť nielen od počasia, ale aj od toho, ako sa nám do budúcna podarí rozšíriť ponuku našich služieb,“ informoval Andrej Šust, ktorý je prevádzkovateľom bufetových a reštauračných zariadení na Domaši, konkrétne v rekreačnom stredisku Poľany.

Slovenské more

Tí, čo neboli na Domaši, je dosť možné, že si vybrali niektoré zo stredísk pri slovenskom mori, kde to neuveriteľným počtom návštevníkov taktiež pripomínalo staré dobré časy Šíravy. Do strediska Kaluža si našlo cestu až 20 000 ľudí, na Kamenci bolo okolo 15 000 návštev­níkov. Potvrdil to aj starosta obce Kaluža Ján Čuchran. V katastri obce pri ceste, na ihrisku a v areáli RS parkovalo až 5 000 áut!

Video: Zemplínska šírava a Domaša v 80. rokoch / Zdroj: Youtube.com

Zdroj: TASR/Global24

Domaša aj Šírava sú v kurze: Víkend pripomínal časy ich najväčšej slávy!
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM