Miroslav Pomajdík Rôzne

Policajná akcia na našich cestách? Vodič nenafúkal ani jeden, cyklisti až traja

Na území Košického kraja prebehla v piatok policajno-dopravná akcia, ktorej úlohou bolo znížiť nehodovosť na cestách a zabrániť tak stratám na ľudských životoch. Pozornosti polície sa nevyhli ani chodci a cyklisti.

Ilustračný obrázok k článku Policajná akcia na našich cestách? Vodič nenafúkal ani jeden, cyklisti až traja
Zdroj: Webnoviny.sk

Kontrolovalo sa, či vodiči nejazdia pod vplyvom alkoholu, alebo iných návykových látok. Policajná akcia bola tiež v zvýšenej miere zameraná na chodcov a cyklistov, ktorej sa celkovo zúčastnilo 58 policajtov dopravnej, poriadkovej a hraničnej a cudzineckej polície. U troch kontrolovaných cyklistov bolo počas dychovej skúšky zistené požitie alkoholických nápojov. Priestupku sa dopustilo aj päť chodcov. U žiadneho z kontrolovaných vodičov sa požitie alkoholických nápojov nepotvrdilo.

„Osobitý dôraz sa kládol na vybavenie bicyklov, používanie ochranných prilieb cyklistami, používanie reflexných prvkov alebo reflexných bezpečnostných odevov za zníženej viditeľnosti cyklistami a chodcami, ako i používanie priechodov pre chodcov, dodržiavanie povinností vodičov voči chodcom a naopak, a to najmä v obciach,“ informoval hovorca KR PZ Košice Alexander Szabó.

Kontroly trvali zhruba štyri hodiny, počas ktorých sa zistilo 142 priestupkov. V 125-tich prípadoch bola vodičom udelená pokuta, 13 priestupkov bolo riešených napomenutím a štyri priestupky boli oznámené na dopravný inšpektorát. „Rýchlosť prekročilo až 71 vodičov, v 11 prípadoch išlo o technický stav vozidla, v 8 neboli pripútaní bezpečnostným pásom, v 20 išlo o ostatné porušenia pravidiel cestnej premávky, štyria jazdili bez ustanoveného osvetlenia a jedného priestupcu riešili za nesprávny spôsob jazdy. Policajti zadržali 5 vodičských preukazov a 3 osvedčenia o evidencii vozidla,“ uzavrel Alexander Szabó.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM