Krimi

Došlo v osade Angi mlyn k týraniu psov? Toto je reakcia mesta a polície!

Občianske združenie eviduje nahlásenie údajného týrania psov v michalovskej osade Angi mlyn. Čo na to muži zákona a michalovská radnica?

Ilustračný obrázok k článku Došlo v osade Angi mlyn k týraniu psov? Toto je reakcia mesta a polície!
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Občianske združenie (OZ) SOS linka pre zvieratá v núdzi eviduje nahlásenie údajného týrania psov v michalovskej osade Angi mlyn. Informovala o tom Mária Sliacka z OZ, ktoré disponuje aj fotkami údajne utýraného psa. „Svedkovia tvrdia, že deti miestnych úžerníkov strieľajú zo vzduchoviek po psoch s cieľom dostať ich z osady, pretože psy sú premnožené,“ dodala. Podľa jej slov mali deti strieľať aj do ľudí.

Košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová uviedla, že polícia v Michalovciach eviduje jeden priestupok proti občianskemu spolunažívaniu, kde neznáme osoby mali namieriť vzduchovkou na poštárku so slovami, aby dala ruky hore a vzdala sa a následne sa z toho všetci mali smiať.

„Daná udalosť je toho času v štádiu šetrenia, resp. objasňovania,“ dodala s tým, že iné prípady týkajúce sa streľby zo vzduchovky, resp. týrania zvierat policajné oddelenie neeviduje. „Oznámenie berieme ako podnet, ktorý preveria rómski špecialisti OO PZ Michalovce a v prípade zistenia protiprávneho konania budeme postupovať v zmysle platnej legislatívy,“ dodala.

Podľa slov hovorkyne michalovskej radnice Ivety Palečkovej mesto nedisponuje informáciami o týraní alebo dokonca zabíjaní psov na území mesta, a teda ani na Mlynskej ulici, kde sa osada nachádza. „V zásade však platí, že ak je ktokoľvek svedkom takejto poľutovania hodnej udalosti, má povinnosť nahlásiť tento skutok orgánom činným v trestnom konaní. Nakoľko nejde o priestupok, ale trestný čin, tak predovšetkým štátnej polícii,“ dodala s tým, že mesto má zabezpečený odchyt túlavých psov.

Foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

Novinky v Michalovciach: Bezplatné wifi a to nie je všetko!

V meste sa pokúsime o rekord: Koľko Michalov a Michael sa zíde na jednom mieste?

Archeológovia na michalovskom námestí: Objavili keramické zlomky i kostené nálezy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM