Veronika Ondo-Cholewová Správy

Dovolenkárov vystriedali rybári: Farby Šíravy stoja za to, aj keď neberú... FOTO

Ani chladnejšie počasie im nezabránilo v tom, aby si užili šíravsku vodu bez okolitých turistov. Ideálne podmienky im vytváralo ticho. Vo svojom revíri sa pustili do veľkého lovu.

Ilustračný obrázok k článku Dovolenkárov vystriedali rybári: Farby Šíravy stoja za to, aj keď neberú... FOTO
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Aj keď sa už sezóna na Šírave skončila, nájdu sa takí, ktorí do vody vojdu napriek tomu, že už je jeseň. Chladnejšia voda im neprekáža a pokojne pri nej strávia celé hodiny. Milujú to. Naši rybári.

Do vody viac než iba po kolená

Počas víkendu sme stretli na Šírave početné skupinky rybárov. Súťaž Zemplínsky kapor sa síce skončila v septembri, nič im však nebránilo v tom, aby vo svojej záľube pokračovali i bez súperenia. Najprv sme zbadali muža po stehná vo vode a premýšľali, či je to očný a klam a on je na loďke. Naozaj stál vo vode v špeciálnych rybárskych nohaviciach. Nebol jeden, ale viacerí. Iní sedeli pri brehoch a ostatní sa vybaľovali. Viaceré autá pristúpili až k brehom, kde si rozložili rybárske náradie od výmyslu sveta. Laici by spoznali asi len udicu :-)

Lov na ryby

O kúsok ďalej mali medzi stromami stôl a kamene, ktoré pripomínali akési stolovanie. Pripravené bolo už aj ohnisko. Väčšina z nich sa sústredila priamo pri svojich budúcich úlovkov. Postavili si stany na brehoch a pustili sa až po stehná do vody s návnadami vo vedrách. Takto sa začal lov na šíravské rybičky a veľké ryby :-) Údajne sú tu všetky druhy nižinných rýb – kapor, pleskáč, karas, plotica, červenica, lieň, šťuka, zubáč, sumec, boleň, ostriež.

Čítajte tiež:

Jedinečný FOTO návrat do leta v roku 1970: Šírava ako top turistická oblasť v Československu!

Zemplínska šírava očami potápačov: Pod vodou to žije ako v piatok v krčme! VIDEO

Nad Šíravou sa prehnala poriadna búrka: Potopené člny, totálne zničené stany! FOTO

Naši rybári to vo vode vedia: Ich revírom bola Šírava
13
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM