Šport

Dukla bojovala s Liptákmi na domácej pôde: O postupujúcom sa napokon rozhodne pod Tatrami

Proti Michalovciam nastúpili na tretí zápas play-off v sérii s nožom na krku hokejisti Liptovského Mikuláša. Komu napokon stačil na výhru iba jeden presný zásah?

Ilustračný obrázok k článku Dukla bojovala s Liptákmi na domácej pôde: O postupujúcom sa napokon rozhodne pod Tatrami
Zdroj: Dnes24.sk

Michalovce vstupovali do zápasu s psychickou výhodou, keďže po prvom domácom víťazstve viedli v sérii nad Liptovským Mikulášom 2:1. Hneď v úvode stretnutia bolo vidieť na oboch tímoch, že si uvedomujú vážnosť zápasu, ktorý môže o všetkom rozhodnúť. Do prvých vážnejších šancí sa síce dostali oba tímy, ale skóre sa v prvej tretine nemenilo. “Šance boli na oboch stranách, ale v prvej tretine sme mali trošku navrch,” informuje po zápase Ivan Droppa, asistent trénera Liptovského Mikuláša.

V druhej tretine gól Sukeľa

V druhej dejstve sa Liptákom podarilo skórovať po peknej akcii, ktorú zavŕšil mladý Sukeľ. “Skórovali sme po pekne kombinácii druhého útoku, takže pre nás bolo aj podstatné, že sme v zápase išli do vedenia,” dodal Droppa.

Do záverečnej tretiny vstupovali domáci s jasným cieľom. Liptáci si však v posledných dvadsiatich minútach postrážili najtesnejšie vedenie a dotiahli zápas do víťazného konca. “V tretej tretine sme všetko podriadili tomu, aby sme udržali zápas vo vedení. Michalovce sme do šancí ani nepustili a väčšinu tretiny sme odohrali v ich pásme,” pokračuje Droppa.

Rozhodne sa na Liptove

Vyrovnaná séria sa z Michaloviec opäť presúva späť na Liptov, kde sa vo štvrtok 18. februára o 17-tej hodine rozhodne o postupujúcom tíme. “Pevne verím, že na zápas si nájdu cestu všetci priaznivci mikulášskeho hokeja, a že postúpime ďalej,” dodal na záver Ivan Droppa, asistent trénera Liptovského Mikuláša.

HK DUKLA MICHALOVCE – MHK32 LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ 0:1 (0:0 0:1 0:0)

Góly a asistencie: 35. J. Sukeľ (Lichanec, Uram)

  • Rozhodovali: Kalina – Bogdaň, Riš, vylúčení: 3:3, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0

    /na zápasy 2:2/

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM