Šport

Dukla konečne vyhrala: Po piatich prehrách si chlapci odnášajú vytúžené body

Dukla konečne zabodovala aj na ľade súpera. V 40. kole prvej hokejovej ligy hokejisti zabrali naplno a zvíťazili na ľade súpera HC Topoľčany 4:2. Udržali si tak štvrtú priečku v tabuľke, ktorá im zaručuje, že v play-off budú začínať na domácom ľade.

Ilustračný obrázok k článku Dukla konečne vyhrala: Po piatich prehrách si chlapci odnášajú vytúžené body
Zdroj: Dnes24.sk

Zverenci nového trénera Petra Tirpáka si po piatich prehrách na ľade súpera vybojovali vysnívané víťazstvo v Topoľčanoch. O góly Dukly sa postarali Vladimír Urban, Peter Čížek, Jaroslav Kmiť a Tomáš Banovský.

Ak sa podarí Zemplínčanom udržať si miesto v prvej štvorke tabuľky, v prvom kole play-off budú začínať jej hráči doma. Veľa tomu napovedia posledné zápasy v základnej časti.

Michalovskí hokejisti sa predstavia aj v nasledujúcom kole vonku, a to v dueli proti Senici, ktorý odohrajú 31. januára. Na domácom ľade sa na nich môžeme tešiť 2. februára o 17.00, kde privítajú vo východoslovenskom derby Prešov.

HC Topoľčany – HK Dukla Michalovce 2:4 (0:0, 2:1, 0:3)

Góly: 27. Káčer (Tvrdík, Kutňanský), 35. Raček – 22. Urbán (Šechný, Drotár), 44. Čížek (Stríž), 46. Kmiť (Šeliga, Šechný), 57. Banovský (Šechný).

Vylúčení: 4:4, Sluka (T) 10. min napadnutie hlavy a krku.

Presilovky: 0:2.

Oslabenia: 0:0.

Rozhodovali: Fridrich – Stranzel, Návratek.

HC Topoľčany: Hippík – Drahovský, Žitňanský, Bystričan, Kolník, Sluka – Káčer, D. Mihálik, Tvrdík – Raček, Košecký, Dobrý – Hudec, Barčák, M. Mihálik – Chlapovič.

HK DUKLA: Fedor – Kubát, Šeliga, Urban, Lenďák, Žemba, Pástor – Banovský, Šechný, Kmiť – Stríž, Palovčík, Drotár – Cmorej, Majerník, Čížek – Schnelly, Megela.

Foto: ilustračné

Zdroj: HK Dukla Michalovce

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM