Správy

Dušičky už o pár týždňov: Radnica s dôležitým INFO aj o otváracích hodinách na cintoríne, policajti nachystaní

V okolí michalovských cintorínov bude už čoskoro zvýšený počet áut a ľudí. Na pokojný priebeh Sviatku všetkých svätých a Pamiatky zosnulých sa pripravuje aj mesto.

Ilustračný obrázok k článku Dušičky už o pár týždňov: Radnica s dôležitým INFO aj o otváracích hodinách na cintoríne, policajti nachystaní
Zdroj: Dnes24.sk

Dušičky sú tu už čo nevidieť. Mesto pripravuje počas blížiacich sa sviatkov zvýšený počet hliadok mestskej polície, ale aj zmenu otváracích hodín na cintorínoch. Zisťovali sme viac.

Osvetlenie na cintorínoch

V súvislosti s blížiacim sa sviatkom – Pamiatka zosnulých – budú od 23. októbra do 8. novembra predĺžené otváracie hodiny na verejnom cintoríne. Cintoríny budú otvorené v čase od 7:00 hod. do 21:00 hod. Sviatočné dni budú na cintoríne podfarbené vážnou hudbou, tak ako po minulé roky. „V tejto súvislosti by sme radi pripomenuli, že osvetlenie cintorínov funguje podľa režimu platného pre verejné osvetlenie v rámci mesta, teda osvetlenie je regulované automaticky podľa astronomických hodín,“ informovala hovorkyňa mesta Iveta Palečková. Verejné toalety budú otvorené tak ako bude otváraný a zatváraný cintorín, teda v čase, keď bude cintorín otvorený k dispozícii budú samozrejme aj toalety.

Zvýši sa počet policajtov

„Na mestský cintorín na Ul. J. Kollára umiestnime v týchto dňoch 3 veľkoobjemové kontajnery na odpad, aby pozostalí mohli upraviť hrobové miesta a mali k dispozícii aj priestor pre uloženie odpadu,“ uviedla hovorkyňa. V prípade potreby sa budú môcť pozostalí, ktorí pricestujú z iných miest, prípadne zahraničia, informovať u správcu cintorína priamo v Dome smútku na Ulici J. Kollára, na situovanie hrobového miesta, ktoré hľadajú. „V tomto období sa zvýšia aj opatrenia súvisiace s ochranou cintorína – a to tak, že v týchto sa na cintoríne zintenzívnia pochôdzky mestských policajtov, ako aj samotných pracovníkov pohrebných služieb,“ dodala Palečková.

Môže vás zaujímať:

Jesenné upratovanie v Michalovciach: KOMPLETNÝ HARMONOGRAM rozmiestnenia veľkokapacitných kontajnerov

Dušičky v Michalovciach: Urnový háj prešiel obnovou, ako budú otvorené cintoríny?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM