Zuzana Ročeňová Krimi

Edo (19) a Lukáš (19) z michalovského okresu si poriadne zavarili: Na krádeže inšpirovali aj ďalšie tri slečny!

Dvojica mladíkov podľa polície viackrát vnikala do bývalej firmy s keramikou, kde ich pozornosti neunikli elektrické káble. Tie sa dajú ľahko speňažiť, načo sa podľa mužov zákona dali nahovoriť aj tri slečny. Čítajte viac.

Ilustračný obrázok k článku Edo (19) a Lukáš (19) z michalovského okresu si poriadne zavarili: Na krádeže inšpirovali aj ďalšie tri slečny!
Zdroj: Policajný zbor SR

Michalovskí policajti v spolupráci s príslušníkmi kriminálnej polície zadržali a z prečinu krádeže obvinili päť osôb z okresu Michalovce. Ako uviedol košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó, obvinení Eduard (19) a Lukáš (19) sa v januári tohto roku viackrát vnikli do objektu bývalej keramiky v obci Pozdišovce.

„Z miestnosti elektrickej rozvodne odcudzili celkovo 55 metrov štvoržilových elektrických medených káblov. Tie narezali na metrové kusy a po opálení izolácie získanú meď odpredali v zberných surovinách,“ uviedol Szabó. Krádežou poškodenej spoločnosti spôsobili škodu vo výške 1 650 eur.

„Obvinené Dana (32), Júlia (28) a Dominika (18) sa o možnosti zisku peňazí za krádež káblov dozvedeli od Eduarda a Lukáša. Následne koncom januára tohto roku aj ony vnikli do objektu bývalej keramiky a z jednej z hál odcudzili celkovo 35 metrov štvoržilových elektrických medených káblov,“ objasnil policajný hovorca. Peniaze získali obdobným spôsobom po odpredaji v zberných surovinách. Spoločnosti spôsobili škodu vo výške 1 050 eur.

Obvineným v prípade dokázania viny hrozí až dvojročné väzenie.

Čítajte tiež:

Dlhoprstí sa vlámali do bývalej keramiky: Načapali ich však priamo pri čine!

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM