Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Ej, zalužické poľo poznáme všetci: Svojich 10 minút slávy zažila ale aj v USA! VIDEO

Nie každá obec sa môže pochváliť tým, že pesničku o nej hrali v jednom z najznámejších parkov sveta. Pozrite, ako dobre známa ľudovka ulahodila Američanom.

Ilustračný obrázok k článku Ej, zalužické poľo poznáme všetci: Svojich 10 minút slávy zažila ale aj v USA! VIDEO
Zdroj: Dnes24.sk

Slovenská hudba v srdci New Yorku. Jedna z michalovských obcí sa so svojou pesničkou dostala až do sveta. Či už ste Michalovčania alebo Zalužičania, všetci východniari poznajú známu pesničku Ej, zalužické poľo. Táto ľudová pesnička zažila svoju slávu aj v srdci New Yorku. Zahral ju tam Peter Breiner, ktorý prezradil, že vznikla v rámci projektu Slovenské tance.

Ľudovku hral uprostred parku medzi ľuďmi. Na začiatku videa prichádza koč s ľuďmi. Kamera zachytáva hneď v úvode štáb, ktorý pripravuje ďalšieho koňa. Popri kamerových prípravach je zrejmé, že svetový park nebol uzavretý, pretože ním prechádzajú bežne ľudia. Potom sa už záber koncentruje na umelca Breinera za klavírom. Ten je umiestnený len tak na chodníku s nápisom Play me, teda zvádza okoloidúcich, aby si na ňom zahrali.

Zamaskovaný umelec s tmavými okuliarmi a šiltovkou na hlave stvárňuje len ďalšieho okoloidúceho človeka. Neďaleko pri ňom sa fotografujú rôzni ľudia v parku, ktorí vôbec netušia, že sa stávajú súčasťou videa. Iní si zase talentovaného umelca kamerovali na mobil.

„Pesnička bola nahrávaná v Central Parku v New York,“ uviedol Peter Breiner pre Michalovce24.

V zátiši stromov a pohľadov typických budov New Yorku zažila východoslovenská pesnička svoju slávu. V Central Parku si ju vypočulo množstvo okolidúcich, ktorí sa s ňou oboznámili prvýkrát. Ak ju chcete počuť a vidieť v New Yorku tiež, nemusíte chodiť ďaleko, pozrite si video tu.

Môže vás zaujímať:

Pôvodné mená našich dedín vás dostanú: Eghazastara ešte ako tak, ale Zalužice sú víťaz :)

Známa dedina pri Michalovciach ukrýva čarovné rybníky: V oáze aj domček na mieste, ktoré by ste nečakali, FOTO

O tú najkrajšiu na Slovensku bojovali aj naše dediny: 5 obcí z Michalovského okresu, ktorým sa darilo najviac

Ej, zalužické poľo až v New Yorku
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM