Rôzne Rôzne

FOTO: Deň Topoľančanov spojil rodákov: Priniesol aj zápolenie generácií

V michalovskej mestskej časti Topoľany to poriadne žilo. Po roku sa tu zišli rodáci ako jedna veľká rodina na kultúrno-spoločenskom podujatí. My sme boli pri tom!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Deň Topoľančanov spojil rodákov: Priniesol aj zápolenie generácií
Zdroj: Foto: Topoľany.sk

Skupinka šikovných ľudí sa spojila, založila občianske združenie (OZ) Naše Topoľany a usporiadala podujatie Deň Topoľančanov. Začalo sa slávnostnou svätou liturgiou v chráme sv. Michala archanjela v Topoľanoch.

Čítajte tiež: Prvé fotky priamo z miesta: Kaplnka na Hrádku sa teší z novej podoby, zamieril k nej dav ľudí

Deň Topoľančanov sa stal tradíciou a súčasťou kultúrneho leta v Michalovciach. OZ Naše Topoľany pripravilo za podpory mesta Michalovce, VÚC Košice a ostatných sponzorov bohatý kultúrno-športový deň . „Aktuálnym mottom dňa bolo: „Deň Topoľančanov spája rodiny“. Cieľom podujatia bolo predovšetkým stretnutie rodín, rodákov, ktorý neváhali prísť zo vzdialenejších krajín, oživovanie regionálnych tradícii, športu a prezentácia kultúrnych skupín z blízkeho okolia a školy,“ informovala Iveta Majvitorová. Ako dodala, program začal slávnostnou svätou liturgiou v chráme Archanjela Michala pod speváckym vedením zboru sv. Jozefa. V chráme bol predstavený a posvätený historický erb a vlajka OZ Naše Topoľany.

V sprievode, ktorý doviedol Topoľančanov až na ihrisko, program pokračoval scénkou skupiny historického šermu Vikomt. „Oceňovanie rodákov patrí už medzi významné okamihy tohto dňa, kde sa predstavujú predovšetkým mladšej generácii aktívni ľudia, ktorí čestne reprezentovali a reprezentujú naše malé Topoľany či už v rámci mesta , okresu Michalovce, alebo Slovenska,“ uviedla Iveta Majvitorová. V kultúrnom programe sa predstavil folklórny súbor Jurošík, ženská spevácka ľudová skupina Čemerina z Pustého Čemerného, folkový spevák Čiko (Ing. Barančík) a hudobno-zábavná skupina Traky.

Nechýbalo ani športové zápolenie vo futbale dvoch generácií „Otcovia a synovia“. Lákadlom pre deti a ich rodičov boli sprievodné aktivity, kde sa ich potomkovia mohli vyšantiť do sýtosti, trampolíny, nafukovací hrad, maľovanie na tvár, jazda na koníkoch, postavičky z rozprávky, ukotvený lietajúci balón. Zaujímavosťou bolo „Športovisko“, ktoré pripravilo OZ Haliganda so športovými stanovišťami ako bol hod na cieľ, detské chodúle, prekážková dráha, skok vo vreci a iné. „Záver vydareného dňa patril už tradične zábave, vylosovala sa tombola a DJ Fero zabával Topoľančanov až do neskorej noci,“ uzavrela Iveta Majvitorová.

Pozrite si v našej fotogalérii zábery z Dňa Topoľančanov!

Môže vás zaujímať:

Kolóna spanilej jazdy nemala konca kraja: Pútavé zábery z motozrazu na Šírave

Deň Topoľančanov plný prekvapení
2
Galéria
Zdroj: Foto: Topoľany.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM