Rôzne

FOTO: O zážitky bolo postarané. Jánske ohne nad Šíravou obrazom

Výstup na Viniansky hrad v sprievode šermiarov, tradičné remeslá či vatra. Nahliadnite spolu s nami, ako prebiehali Jánske ohne nad Šíravou.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: O zážitky bolo postarané. Jánske ohne nad Šíravou obrazom
14
Galéria
Zdroj: Anton Hasák

Najkratšia noc roka bola už v dávnych časoch považovaná za čas magických rituálov a tradícií. Tou najznámejšou je pálenie svätojánskej vatry, ktorá v čase letného slnovratu symbolizuje víťazstvo slnka nad tmou.

Piateho ročníka Jánskych ohňov nad Šíravou sa na Vinianskom jazere uplynulú sobotu zúčastnili aj členovia michalovského Klubu slovenských turistov. Ako nás informoval ich predseda Anton Hasák, starosta obce Vinné viedol počas spomínaného podujatia spoločný výstup na Viniansky hrad, kde okrem šermiarov, bolo pre ľudí pripravené aj predvádzanie tradičných remesiel s občerstvením i degustáciou vín.

V sprievodnom programe pri jazere bolo možné vidieť v uličke remesiel okrem iného aj drevorezbu, paličkovanie, šperkárstvo, koženárstvo a iné. Pre deti bol pripravený nafukovací hrad, maľovanie na tvár, kolotoč, či maskoti.

Zaujímavá bola i farma so živými zvieratami, plieskanie bičom, dobová kuchyňa, ale aj rôzne súťaže pre deti a dospelých. Večerný program vyplnili folkloristi a hudobné skupiny a samozrejme nechýbalo ani zapálenie vatry. Pozrite si viac v našej fotogalérii.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Ľudia si prišli na svoje: Fotogaléria z Jánskych ohňov nad Šíravou
14
Galéria
Zdroj: Anton Hasák
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM