Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

FOTO: Pred budovou radnice prebieha oprava. Pre ľudí zriadili náhradný vstup

Možno ste si to všimli už aj vy. Pred michalovským mestským úradom prebiehajú práce. Realizujú tam v týchto dňoch opravu. Tu sú podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Pred budovou radnice prebieha oprava. Pre ľudí zriadili náhradný vstup
3
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Možno ste si pri prechádzaní námestím v Michalovciach už všimli, že pred historickou budovou Mestského úradu v Michalovciach (MsÚ) prebiehajú práce. Pred vstupom do budov úradu sa v týchto dňoch totiž realizuje oprava.

Opravujú dlažbu

Ako z michalovského magistrátu uviedli, pred radnicou sa na schodoch pred vstupom do budovy uskutočňuje oprava exteriérovej dlažby, ktorá bola už značne poškodená.

„Dodávateľom prác je firma zo Spišského Podhradia, ktorá sa špecializuje na kamenárske práce a výrobu kamenárskych výrobkov. Pokladaný kameň je Spišský travertín, tmelený brúsený hr. 3 cm,“ uviedla hovorkyňa michalovskej radnice Iveta Palečková.

Ako ďalej dodala, predprípravu prác realizovala firma v Spišskom Podhradí. „Na mieste sa v súčasnosti robí už len pokládka, čo je časovo menej náročné,“ povedala pre Michalovce 24 I. Palečková.

Náhradný vstup

Radnica uviedla, že kvôli oprave bolo nutné uzatvoriť hlavný vstup do budovy mestského úradu, aby nedošlo k ohrozeniu občanov. Ak by ste sa chceli dostať do vnútra budovy, alebo plánujete niečo vybavovať na mestskom úrade, mali by ste vedieť, že náhradný vstup je zabezpečený z bočnej strany budovy. Ide o služobný vchod úradu. Ďalšou možnosťou je tiež prechod cez Informačnú kanceláriu mesta. „Za vzniknuté nepríjemnosti a obmedzenia sa občanom ospravedlňujeme a radi by sme ich požiadali o trpezlivosť,“ povedala Palečková.

„Práce ešte nie sú ukončené, ale predpokladaná suma nákladov by mala predstavovať 5000 eur. Termín ukončenia prác je naplánovaný v 32. týždni, jeho presný termín závisí od realizovaných technologických postupov,“ uzavrela informácie o prebiehajúcej oprave hovorkyňa mesta.

V našej fotogalérii si môžete pozrieť zábery z opravy exteriérovej dlažby na schodoch pred vstupom do budovy MsÚ.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

OBRAZOM: Všimli ste si to už? Takáto oprava prebieha pred michalovskou radnicou
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM