Aktualizované Správy

FOTO priamo z miesta havárie vrtuľníka: Len pár kilometrov od Michaloviec!

Je to potvrdené. Spadnutý vrtuľník, o ktorom minister vnútra povedal, že nesie výsostné znaky Ukrajiny, našli v Michalovskom okrese. A počet obetí nešťastia sa zvýšil na osem. Pozrite si zábery priamo z miesta tragédie!

Ilustračný obrázok k článku FOTO priamo z miesta havárie vrtuľníka: Len pár kilometrov od Michaloviec!
Zdroj: TASR

Podľa ministra vnútra Robert Kaliňák ozbrojené sily v stredu v noci zaznamenali jeden z preletov neidentifikovaného leteckého stroja, ktorý prekročil našu hranicu. „Akonáhle sa dnes hmla zdvihla, objavili sme trosky vrtuľníka Mi2 v okrese Michalovce,“ povedal Kaliňák. O ďalších konkrétnostiach ako aj podrobnostiach o reakcii ministerstva sme vás informovali len pred pár minútami.

Teraz však vyplávali na povrch nové podrobnosti tejto tragédie.

„Trosky vrtuľníka objavili asi dva kilometre od obce Stretavka. Sú porozhadzované v povodí rieky Uh na ploche približne 300 × 300 metrov,“ uviedla agentúra TASR.

Väčšie torzo stroja leží pri skupine stromov. Polícia spomínanú oblasť kompletne uzavrela. Na miesto nehody si priviezla aj motorový čln. Pri zásahu asistujú s ťažkou technikou privolaní hasiči.

Počet obetí stúpol z piatkových šesť na osem. Ide o dve ženy a šiestich mužov. Dve ďalšie obete objavili potápači v mŕtvom ramene rieky Uh, pri ktorej sa našli trosky. Pilot bol pravdepodobne Ukrajinec, zvyšná časť posádky stotožnená nebola, zrejme ide o ľudí z Afganistanu. Informoval riaditeľ Tlačového odboru Kancelárie ministra vnútra SR Ivan Netík.

Ukrajinskú hranicu budú podľa Kaliňáka vo zvýšenej miere monitorovať aj prostriedky protivzdušnej obrany. „Rozvinutie protivzdušnej obrany na našej východnej hranici je nie úplne najjednoduchšie rozhodnutie. Ide o naozaj mimoriadne opatrenie. Ale doba si vyžaduje mimoriadne opatrenia. Takže, teraz budú všetky prostriedky, ktoré má Slovensko k dispozícii, určené aj na stráženie vzdušného priestoru,“ uzatvoril minister vnútra.

Foto: ilustračné

Pád vrtuľníka  v našom okrese: Pozrite zábery priamo z miesta!
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM